Rast letiska Bratislava citeľne spomaľuje

0

Naše najväčšie slovenské letisko zverejnilo štatistiky za mesiac apríl. Letisko M.R.Štefánika v Bratislave neustále rastie, avšak nemusí to byť tak ružové, ako to na prvý pohľad vypadá. Počas apríla prešlo bránami letiska spolu na prílete a odlete 120 323 osôb, čo je najlepší výsledok za posledných 8 rokov. Je to o 1% viac cestujúcich, ako v rovnakom mesiaci minulého roka. Medzi najobľúbenejšie linky tento rok patria spojenia do Londýna, Dublinu, Moskvy, Milána – Bergama a Berlína.

Apríl 2016 však bol z pohľadu čísel v skutku rekordným mesiacom, kedy sa podarilo dosiahnuť letisku nárast počtu cestujúcich až o 22% na hodnotu 119 436 pasažierov. Vzhľadom na viaceré nové linky, ktoré v posledných mesiacoch začala prevádzkovať najmä letecká spoločnosť Wizz Air, vyvstáva otázka, či sa vedeniu letiska podarí nájsť cestu, ako napredovať aj naďalej.

Sumárne za celý rok vybavilo Letisko Bratislava 418 493 cestujúcich, čo je rovnaké číslo ako v roku 2016. Z tohto pohľadu sa rast zastavil. Koncoročné čísla ale ešte nie sú úplne stratené, pretože sa na nich určite prejavia po zabehnutí aj nové plánované linky (napr. do Varšavy – Wizz Air alebo do Solúnu a Bologne – Ryanair). Pozitívny dopad môže mať aj blížiaca sa charterová sezóna, ktorá by sa podľa predbežných indícií mohla vydariť. Na magickú 2 miliónovú hranicu to ale tento rok stačiť pravdepodobne nebude.

Ale nechajme sa prekvapiť. Koniec roka je ešte ďaleko a čísla sa môžu zmeniť každým mesiacom.

Zdroj. BTS

Zdieľať

Pridajte komentár: