Letisko Helsinky | HEL | Helsinki Vantaa Airport

0

Medzinárodné letisko Helsinky Vantaa leží neďaleko mesta Vantaa a od centra Helsínk je vzdialené 17 kilometrov. Patrí medzi lídrov pre linky, ktoré lietajú na dlhé trasy. Helsinky sú najväčším letiskom v krajine a sú domovskou základňou pre leteckú spoločnosť Finnair a jednu zo svojich báz tu má aj spoločnosť Norwegian. Jeho služby ročne využíva viac ako 17 miliónov pasažierov. Pre lietadlá sú k dispozícii 3 pristávacie dráhy, pričom najdlhšia meria 3500 metrov. Zo Slovenska nepremáva do Helsínk žiadne spojenie. Môžete však využiť pravidelné linky z Viedne, ktoré prevádzkuje spoločnosť Finnair.

Základné informácie

IATA kód: HEL
Webová stránka: www.finavia.fi
E-mail / Online formulár: lupapalvelu@finavia.fi
Telefón: +358 20 708 000

Kontakt

Vantaa Airport
P.O. Box 50
01531 Vantaa
Finland

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Helsinky

Doprava autobusom

Obľúbenou formou dopravy z letiska Helsinky je využitie autobusovej dopravy. Z letiska premávajú viaceré autobusové linky.

Linka 615 premáva medzi letiskom a vlakovou stanicou v Helsinkách
Linka 617 premáva medzi letiskom a zastávkou Hakaniemi market square

Okrem miestnych liniek premávajú z letiska aj regionálne autobusové spojenia. Zobraziť cestovný poriadok

Z letiska Helsinky premávajú aj shuttle autobusové spojenia do okolitých hotelov a parkovísk. Tento druh dopravy je bezplatný. Hotelové autobusy

Doprava vlakom

Dopraviť sa z letiska do centra Helsínk môžete aj prostredníctvom vlakového spojenia, ktoré je v prevádzke od roku 2015. Vstup do vlakovej stanice sa nachádza v pešom koridore medzi budovami terminálov.

Viac informácií a cestovný poriadok

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Helsinky môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovami príletových terminálov. Cesta z letiska do centra Helsínk trvá približne 30 minút a bude vás stáť okolo 45 – 50 €.

Doprava autom

Letisko Helsinky je dostupné aj automobilom a ma výborné napojenie na cestnú sieť v krajine. Po prílete si môžete na letisku taktiež požičať auto v niektorej z požičovní.

Parkovanie na letisku Helsinky

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Helsinky môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Viac informácií a rezervácia parkovania

Prenájom auta na letisku Helsinky

Na letisku Helsinky pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Helsinky

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Helsínk

Mapa letiska Helsinky

Zdieľať

Pridajte komentár: