Ako a kde si môžem kúpiť letenku od Ryanairu?

0

Nákup letenky už dávno nie je nič zložité a zvládne to aj technicky menej zdatný užívateľ. Ukážeme Vám, ako si jednoducho kúpite letenky online u nízkonákladovej aerolinky Ryanair, ktorá je na Slovensku najobľúbenejšia.

Čo potrebujem k nákupu letenky?

Ako postupovať?

  1. V prehliadači si otvoríme webovú stránku www.ryanair.com.
  2. Zvolíme si, či chceme spiatočnú (Return) alebo jednosmernú letenku (One way)
  3. Do vyhľadávacieho formulára zadáme miesto odkiaľ a kam chceme letieť, napr. z Bratislavy do Berlína. (systém Vám počas písania ponúkne a skontroluje správny názov destinácie)

     

  4. Zvolíme si požadovaný dátum odletu a príletu a počet pasažierov. Následne klikneme na tlačidlo „Let´s go!

     

  5. Na nasledujúcej obrazovke si z ponuky dostupných letov zvolíme požadovaný let (kliknutím na cenu Standard alebo Business Plus). Taktiež si môžeme zvoliť iný termín s cenou a časom letu, ktorý Vám bude viac vyhovovať. V pravom hornom je v košíku zobrazená sumárna cena za letenky. Keď máte vybraté, kliknite na tlačidlo „Continue

     

  6. Ďalšia stránka ponúka na výber za príplatok rôzne doplnkové služby.  Základnú ponuku tvorí pridanie podpalubnej batožiny, rezervácia konkrétne sedadla a poistenie. Okrem toho si môžete rezervovať auto, zabezpečiť parkovanie na letisku, dopravu z letiska, prípadne doplatiť za prepravu špecifického nákladu (hudobný nástroj, športové náradie). Z ponuky si nemusíte vybrať nič a môžete rovno pokračovať na ďalší krok. Všetky služby sa dajú doobjednať aj dodatočne pred odletom v časti pre správu letenky.

     

  7. V poslednom kroku je potrebné zadať:
    1. Mená pasažierov (tak ako sú uvedené v cestovných dokladoch). V prípade, ak máte na stránke Ryanairu vytvorené konto, prihláste sa a po kliknutí do políčka s menom Vám systém ponúkne Vašich predvolených pasažierov.

       

    2. Kontaktné údaje (e-mail a telefónne číslo) – sú potrebné pre zaslanie potvrdenia o kúpe letenky prípadne informáciách o zmene letu.

       

    3. Platobné údaje – sú potrebné k realizácii online platby za letenku. Zadajte 16 miestne číslo platobnej karty, dátum platnosti a 3 miestny bezpečnostný kód (nájdete na zadnej strane karty). Následne je potrebné zadať fakturačnú adresu.

       

  8. Nakoniec zaškrtnutím štvorčeka vykonáte súhlas s obchodnými podmienkami.

     

  9. Teraz môžete kliknúť na tlačidlo „Pay now„. V tomto momente sa vykoná rezervácia a platba za letenky.
  10. Gratulujeme, úspešne ste zvládli kúpu leteniek. Na zadanú e-mailovú adresu Vám v priebehu krátkej chvíle príde potvrdenie o kúpe leteniek aj s informáciami o čísle rezervácie, čísle letu, čase letov a ďalšími údajmi.
Zdieľať

Pridajte komentár: