Medzinárodné letecké dni SIAF 2017

0

Aj v roku 2017 sa posledný augustový víkend uskutoční obľúbené podujatie – Medzinárodné letecké dni SIAF 2017. Na priaznivcov letectva čakajú aj tento rok na Letisku Sliač zaujímavé letové a statické ukážky lietadiel a bohatý sprievodný program. Pokiaľ toto jedinečné podujatie nechcete premeškať, dajte si do kalendára pripomienku na 26. a 27. augusta, kedy sa SIAF 2017 budú konať.

Program SIAF 2017 bude rozdelený do dvoch dní. Až na niekoľko výnimiek uvidíte v oba dni rovnaké ukážky, akurát usporiadané v inom poradí. Každopádne, určite si preštudujte podrobne program, aby ste na SIAF prišli v ten správny deň. Pretože napríklad letovú ukážku Airbusu A380 spoločnosti Air France uvidíte iba počas soboty.  Počas každého dňa sa môžete tešiť na 7 blokov, v ktorých vám piloti predvedú fascinujúce divadlo v podobe akrobacií, letov vo formáciách, nízkych preletoch, výsadkov z vrtuľníkov, dokonalého ovládania bojových stíhačiek a ďalších zaujímavých letových ukážok.

Aké lietadlá budú na SIAF 2017?

Fanúšikovia bojových lietadiel sa môžu tešiť na lietadlá ako F/A-18 Hornet, F16, MIG-29, MIG-21, B-52 Stratofortress, Eurofighter Typhoon, JAS-39 Gripen, L-159 ALCA a strategický bombardér B1-B Lancer.

Priaznivcov civilného letectva určite očarí letová ukážka najväčšieho dopravného lietadla na svete. Francúzska letecká spoločnosť totiž predvedie svoj obrý Airbus A380. Pokiaľ ho chcete vidieť, vyhraďte si na návštevu leteckých dní na Sliači sobotu, pretože počas nedeľného programu toto dvojposchodové lietadlo vystupovať nebude. Okrem toho sa môžete tešiť aj na ukážky lietadiel letky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Uvidíte jednak  Tupolev Tu-154 vo výslužbe, ktorého v aktívnej službe nahradili modernejšie lietadlá typu Airbus A319 a Fokker 100, ktoré sa taktiež prídu predviesť.

Najväčším lákadlom leteckých dní bývajú najmä lety viacerých lietadiel vo formáciách. Na tohtoročnom SIAF 2017 sa predvedie zoskupenie chorvátskych vzdušných síl Krila Orluje, vo formácii 6 lietadiel Pilatus PC-9M. Fascinujúci program predvádzajú na svojich vystúpeniach aj jedinečný Očovskí bačovia. Tí na svojich vetroňoch predvedú akrobatické plachtenie vo formáciách, ktoré vyrážajú dych. Absolútnym vrcholom bude vystúpenie akrobatického zoskupenia Fursan Al Emarat-Aermacchi, ktoré vo formácií 7 lietadiel typu MB-339 NAT predvedú dokonalé letecké umenie.

Vstupenky na SIAF 2017

Vstupenky na Medzinárodné letecké dni SIAF 2017 si môžete zakúpiť v predpredaji prostredníctvom portálu Predpredaj.sk. Vstupenky sa budú zároveň predávať aj v pokladniciach priamo na mieste konania podujatia. Avšak podľa skúseností z predchádzajúcich rokov, pokiaľ si lístky zakúpite skôr, ušetríte veľa času pri čakaní v dlhých radoch pri pokladniach.

Ceny vstupeniek:

  • 1. dňová obyčajná vstupenka na 26.8. alebo 27.8. – 14 €
  • 1. dňová zľavnená vstupenka pre deti od 6 – 15 rokov,, pre ZŤP a dôchodcov nad 62 rokov – 7 €
  • Deti do 6 rokov majú vstup zadarmo
  • 1. dňová VIP vstupenka (parkovanie v areáli letiska, vstupné do sektoru VIP, sektorové VIP toalety, miestenkové sedenie, konzumné, suveníry, welcome drink) – 50 €
  • Divácka zóna na sedenie – tribúna s eleváciou – 25 €

Parkovanie, kyvadlová doprava z parkovísk ako aj atrakcie v rodinnej a detskej zóne sú zadarmo.

Chystáte sa na tohtoročné letecké dni SIAF 2017? Na ktoré lietadlo sa najviac tešíte? Dajte nám vedieť svoje postrehy do komentárov.

 

Zdieľať

Pridajte komentár: