Letisko Moskva Vnukovo | VKO | Vnukovo International Airport Moscow

0

Letisko Moskva Vnukovo sa nachádza 12 kilometrov juhozápadne od Moskvy. Patrí medzi 4 najväčšie letiská v Moskve. Jeho služby využíva ročne viac ako 15 miliónov pasažierov. Má dve pristávacie dráhy so zhodnou dĺžkou 3060 metrov. Domovskú základňu tu má napríklad letecká spoločnosť Pobeda, ktorá prevádzkuje priame letecké spojenie z Bratislavy.

Základné informácie

IATA kód: VKO
Webová stránka: www.vnukovo.ru
E-mail: online formulár
Telefón: +7(495) 4362813

Kontakt

Vnukovo International Airport
1st Reisovaya Str 12
119027 Moscow
Vnukovo
Russia

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Moskva Vnukovo

Doprava autobusom

Letisko Moskva Vnukovo je spojene s centrom mesta viacerými linkami autobusovej dopravy. Počítajte s tým, že väčšina liniek a cestovných poriadkov je označená iba v Ruštine. Preto si cestu radšej vopred dobre naplánujte. Zastávka autobusov na Letisku Moskva Vnukovo sa nachádza 130 metrov od terminálu hneď za parkovacím domom. Spoje na letisko premávajú zo zastávok metra: Yugo-Zapadnaya, Troparyovo.
Viac informácií o linkách

Doprava vlakom

Letisko Moskva Vnukovo je spojené s centrom mesta aj prostredníctvom expresného vlaku. Vlaky premávajú na stanicu Kievskaya v centre Moskvy, kde môžete následne prestúpiť aj na metro.
Viac informácií

Doprava taxíkom

Na dopravu z Letiska Moskva Vnukovo je možné využiť aj služby taxislužieb. Taxi službu si môžete objednať na prvom poschodí terminálu A a B. Pri ceste na letisko berte do úvahy najmä početné zápchy v špičke.
Viac informácií o taxi službe

Doprava autom

Letisko Moskva Vnukovo sa nachádza 12 kilometrov juhozápadne od Moskvy. Má priame napojenie diaľnicu Kievskoye a Borovskoye.

Parkovanie na letisku Moskva Vnukovo

Krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Moskva Vnukovo je možné na vyhradených parkovacích plochách pred terminálom.
Viac informácií o parkovaní

Prenájom auta na letisku Moskva Vnukovo

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Moskva Vnukovo

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Moskvy

Mapa letiska Moskva Vnukovo

Zdieľať

Pridajte komentár: