Letisko Bratislava pokračuje v raste počtu cestujúcich

0

Bratislavské letisko M.R.Štefánika sa môže opäť pochváliť rastom cestujúcich aj počas augusta 2016. Rast už nie je taký veľký, ako v predchádzajúcich mesiacoch. Napriek tomu ale v medziročnom porovnaní od začiatku roka stále vykazuje rast počtu prepravených cestujúcich na úrovni 13%. Za prvých 8 mesiacov tohto roka prešlo bránami letiska 1 230 106 pasažierov.

Letisko Bratislava zaznamenalo aj nárast v objeme vybaveného leteckého nákladu. Od začiatku roka to predstavuje 14 439 ton, čo predstavuje 8% nárast. Pohyby lietadiel vzrástli o 5 % na 17 623 doletov a príletov. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že výsledky sú vynikajúce, avšak je tu badať spomalenie rastu, na ktoré vplýva nielen geopolitická situácia vo svete a zároveň obava cestujúcich lietať do destinácií, ktorých sa dotýkajú bezpečnostné incidenty. Letisku by výrazne pomohol vstup strategického investora a zároveň vstup veľkého leteckého hráča po vzore Turkish Airlines na letisku Košice.

Najväčší počet cestujúcich smeroval od začiatku roka 2016 do Londýna, Dublinu, Berlína, Milána a Moskvy.  Najväčším leteckým prepravcom na letisku je írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, ktoré má v Bratislave aj svoju základňu so zatiaľ 1 lietadlom. Ryanair plánuje v Bratislave parkovať 2 lietadlá.
Ak plánujete cestovať z letiska Bratislava, určite vás poteší naša ponuka lacných leteniek.

Zdroj: BTS

Zdieľať

Pridajte komentár: