Nové priame linky LOTu z Budapešti do New Yorku a Chicaga

0

Letecká spoločnosť LOT Polisch Airlines dnes na tlačovej konferencii oznámila otvorenie nových liniek zo svojej bázy v Budapešti. Bude sa jednať o prvé priame lety z tohto letiska do New Yorku a Chicaga v USA. Na tejto trase nasadí LOT svoje najmodernejšie lietadlo Boeing 787 Dreamliner. Začiatok prevádzky je naplánovaný na máj 2018.

Na trase za Atlantik bude LOT lietať z Budapešti dovedna 6x týždenne. 4 lety budú smerovať na letisko New York JFK (vždy v pondelok, štvrtok, piatok a nedeľu) a 2 lety budú smerovať na letisko Chicago O´Hare. Po dlhej prestávke tak získa maďarská metropola a jej okolie možnosť využívať priame lety do USA. V súčasnosti boli pasažieri pri ceste USA odsúdení na prestupné lety v niektorom z európskych hubov (Frankfurt, Paríži, Amsterdam, Londýn), čo cestu značne časovo predlžovalo.

Pre Maďarsko to bude významná linka, keďže v krajine pôsobí viac ako 1700 amerických spoločností, pričom vytvárajú okolo 100 000 pracovných miest. Dopyt po cestovaní na tejto trase tak bude významným aj z pohľadu biznis cestujúcich. Okrem domácich budú linku určite využívať aj cestujúci zo Slovenska, východného Rakúska a Balkánu.

Letenky do New Yorku a Chicaga si u môžete zakúpiť na webovej stránke spoločnosti LOT.

Do USA na palube Boeingu 787 Dreamliner

Pasažieri si cestu užijú v modernom Boeingu 787 Dreamliner s kapacitou 252 pasažierov. Pre cestujúcich je k dispozícii 18 miest v biznis triede, 21 miest v triede premium economy a 213 miest v klasickej ekonomickej triede. Boeing 787 Dreamliner dokáže preletieť na jedno natankovanie až 15 700 kilometrov a má maximálnu vzletovú hmotnosť 216 ton. Na palube Dreamlinera si užijete pohodlie, komfort a úžasný výhľad vďaka veľkým oknám, ktorými je toto lietadlo vybavené.

Zdroj: BUD

Zdieľať

Pridajte komentár: