Letisko New York – JFK | JFK | John F. Kennedy International Airport

0

Medzinárodne letisko Johna F. Kennedyho v New Yorku je hlavným medzinárodným letiskom v New Yorku. Nachádza sa 20 kilometrov juhozápadne od Manhattanu. Je najrušnejším letiskom v Severnej Amerike a piatym najrušnejším letiskom v USA vôbec. Jeho služby ročne využíva viac ako 55 miliónov pasažierov. Letisko pozostáva zo šiestich terminálov a pre lietadlá sú k dispozícii 4 pristávacie dráhy. Základňu tu majú letecké spoločnosti American Airlines a Delta Airlines. Zo Slovenska nepremáva na letisko žiadne priame spojenie. Môžete však využiť viaceré prestupné lety s odletom z letiska Viedeň Schwechat.

Základné informácie

IATA kód: JFK
Webová stránka: www.panynj.gov
E-mail / Online formulár: kontaktný formulár
Telefón: (718) 244-4444

Kontakt

The Port Authority of New York and New Jersey
Corporate Offices
4 World Trade Center
150 Greenwich Street
New York, NY 10007

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska New York – JFK

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska New York JFK do centra mesta môžete prostredníctvom viacerých autobusových liniek. Vzhľadom na širokú verejnú dopravnú sieť vám odporúčame pozrieť si vhodný spoj, podľa vašej cieľovej destinácie. Viac informácií o doprave autobusom

Pozrite si aj mapu dopravného systému na letisku New York JFK

Doprava vlakom / metrom

Letisko New York JFK je dostupné aj vlakom alebo metrom. Vlaky premávajú zhruba každých 5-10 minút, pričom vás pohodlne a rýchlo dopravia aj do vzdialenejších častí New Yorku. Viac informácií o vlakových linkách a cestovný poriadok.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska New York JFK môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovami Terminálov. Viac informácií o taxislužbe a cenách

Doprava autom

Letisko New York JFK je dostupné aj automobilom využitím miestnych komunikácií. Jednoduchším a pohodlnejším spôsobom však bude využitie metra, vlaku, autobusu alebo služieb taxíkov.

Parkovanie na letisku New York – JFK

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku New York – JFK môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku New York – JFK

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku New York – JFK

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí New Yorku

Mapa letiska New York – JFK

Zdieľať

Pridajte komentár: