Letisko New York LaGuardia | LGA | LaGuardia Airport

0

Letisko New York LaGuardia sa nachádza v severnej časti New York city v USA. Je tretím najrušnejším letiskom v New Yorku a 20-tym najrušnejším letiskom v USA. Spoločne s letiskami New York JFK a Newark vytvárajú najväčší systém letísk v Spojených štátoch a na svete. Služby letiska LaGuardia využíva ročne viac ako 29 miliónov pasažierov. Svoje základne tu majú letecké spoločnosti American Airlines a Delta Air Lines. Letisko má dve pristávacie dráhy s dĺžkou 2134 metrov a 4 budovy Terminálov pre pasažierov. Zo Slovenska nepremávajú do New Yorku žiadne priame spojenia. Môžete využiť prestupné linky s odletom z Viedne.

Základné informácie

IATA kód: LGA
Webová stránka: www.panynj.gov
E-mail / Online formulár: airportcustomercare@panynj.gov
Telefón: 1 718-533-3400

Kontakt

4 World Trade Center
150 Greenwich Street
Aviation Department 18 Floor
New York, NY 10007
(212) 435-7000

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska New York LaGuardia

Doprava autobusom

Na letisko New York LaGuarida premávajú viaceré autobusové linky verejnej dopravy, prostredníctvom ktorých sa dostanete z letiska do častí Manhattan, Queens a do širokého okolia New Yorku. Viac informácií o autobusových linkách.

Medzi letiskami LaGuardia, New York JFK a New Jersey premávajú shuttle spojenia, prostredníctvom ktorých sa môžete dopraviť z jedného letiska na druhé. Viac informácií o spojeniach.

Doprava vlakom / metrom

Na letisko New York LaGuarida nepremáva priama linka metra ani vlaku. Autobusom sa však jednoducho dopravíte na zastávky metra a vlakov Long Island Rail Road a Metro-North Railroad.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska New York LaGuardia môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom. Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Letisko New York LaGuardia sa nachádza 13 kilometrov od Manhattanu a je dostupné aj prostredníctvom automobilu, ktorý si tu môžete odparkovať alebo požičať v niektorých z autopožičovní. Pokiaľ prichádzate niekoho vyzdvihnúť, môžete využiť čakaciu zónu v blízkosti Terminálu D.

Parkovanie na letisku New York LaGuardia

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku New York LaGuardia môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prvé tri hodiny parkovania sú zadarmo. Viac informácií a rezervácia parkovania na letisku New York.

Prenájom auta na letisku New York LaGuardia

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku New York LaGuardia

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí New Yorku

Mapa letiska New York LaGuardia

Zdieľať

Pridajte komentár: