Letisko Karpathos | AOK | Karpathos Island National Airport

0

Letisko Karpathos sa nachádza na juhu rovnomenného gréckeho ostrova. Leží zhruba 15 kilometrov od hlavného mesta ostrova – Karpathos. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2399 metrov. Počas roka je využívané najmä na lokálne lety medzi ostrovom a Aténami a počas letnej turistickej sezóny je využívane najmä charterovými letmi. Ročne využíva služby letiska okolo 200 tisíc pasažierov. Zo Slovenska premávajú na letisko Karpathos počas letnej dovolenkovej sezóny charterové spojenia.

Základné informácie

IATA kód: AOK
Webová stránka: www.hcaa.gr
E-mail / Online formulár: kakptl@hcaa.gr
Telefón: + 30 22450-91120

Kontakt

KARPATHOS AIRPORT
85700, KARPATHOS
DODEKANISA

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Karpathos

Doprava autobusom

Pokiaľ prilietate na letisko Karpathos v rámci organizovaného zájazdu, do vášho hotelového rezortu vás rozvezú autobusy, ktoré zabezpečí cestovná kancelária. Po prílete vyhľadajte v príletovej hale vášho delegáta. Ten vás nasmeruje k správnemu autobusu.

Doprava vlakom

Letisko Karpathos nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Karpathos môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom.

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko a z letiska môžete aj automobilom. Ten si môžete po prílete požičať v niektorej z miestnych autopožičovní.

Parkovanie na letisku Karpathos

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Karpathos môžete využiť parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Karpathos

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie na ostrove Karpathos

Mapa letiska Karpathos

Zdieľať

Pridajte komentár: