Letisko Frankfurt | FRA | Frankfurt Airport

0

Medzinárodné letisko Frankfurt sa nachádza v blízkosti piateho najväčšieho mesta v Nemecku – Frankfurtu nad Mohanom. Letisko Frankfurt je najrušnejším nemeckým letiskom a zároveň 4. najrušnejším v Európe (po letiskách Londýn Heathrow, Paríž – Charles de Gaulle a Amsterdam Schiphol). Jeho služby ročne využíva viac ako 60 miliónov pasažierov. Lietadlá môžu využívať 3 pristávacie dráhy. Na letisku majú základňu napríklad letecké spoločnosti Lufthansa a Condor. Zo Slovenska nepremávajú do Frankfurtu žiadne spojenia. Môžete však využiť priame letecké linky z letiska Viedeň.

Základné informácie

IATA kód: FRA
Webová stránka: www.frankfurt-airport.com
E-mail / Online formulár: info@fraport.de
Telefón: +49 (0) 180 – 6 372 4636

Kontakt

Fraport AG
Frankfurt Airport Services Worldwide
60547 Frankfurt

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Frankfurt

Doprava autobusom

Letisko Frankfurt má vynikajúce autobusové spojenie s Frankfurtom a širokým okolím. Z oboch terminálov premávajú mnohé autobusové linky. Pozrite si zoznam autobusových liniek do Frankfurtu a okolia

Zároveň medzi oboma terminálmi premáva shuttle bus, pričom cesta trvá 10 minút.

Z letiska premávajú autobusové linky aj do hotelov, ktoré sa nachádzajú v jeho okolí. Zastávka hotelových shuttle autobusov je umiestnená samostatne..

Doprava vlakom

Dopraviť sa na letisko Frankfurt môžete aj prostredníctvom vlakového spojenia. Využiť môžete miestne vlaky, ktoré vás sem dopravia z centra Frankfurtu alebo okolitých miest. Okrem toho na letisku zastavujú aj Intercity vlaky, ktoré premávajú naprieč celým Nemeckom a Európou. Cestovný poriadok a rezervácia lístka

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovami oboch príletových Terminálov a budovou železničnej stanice.

Doprava autom

Na letisko Frankfurt nad Mohanom sa pohodlne dostanete aj vlastným automobilom. Využiť môžete diaľnice A3, A 67 alebo A55, ktoré vás dovedú priamo k letisku. V okolí letiska nasledujte smerové tabule k jednotlivými terminálom letiska.

Parkovanie na letisku Frankfurt

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Frankfurt môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Viac informácií a rezervácia parkovania

Prenájom auta na letisku Frankfurt

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Frankfurt

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Frankfurtu

Mapa letiska Frankfurt

Zdieľať

Pridajte komentár: