Najlepšie letisko na svete má opäť Singapore

0

V prestížnej celosvetovej ankete The World Aiprort Awards, ktorú organizuje spoločnosť Skytrax na základe hlasov od cestujúcich, sa stalo pre rok 2017 víťazom opäť letisko Singapore – Changi. Prvú pozíciu sa podarilo tomuto obľúbenému ázijskému letisku obhájiť už piaty rok po sebe.

Fotogaléria letiska Singapore Changi

Určite vás zaujíma, ako to vyzerá na najlepšom svetovom letisku. Pripravili sme pre vás galériu priestorov a okolia letiska. Čo poviete? Už na prvý pohľad vidieť, že máme dočinenia s tým najlepším.

The World Airport Awards

Je nezávislá celosvetová anketa, v rámci ktorej spoločnosť Skytrax vykonáva medzi pasažiermi prieskum spokojnosti s kvalitou služieb na 550 letiskách. Otázky sa týkajú služieb a oblastí ako – chceck in, transfery na letisku, nákupné možnosti, bezpečnosť, imigračná kontrola, čistota a ďalších nemenej dôležitých oblastí. Výsledky pre rok 2017 sú založené na 13,82 milióne hodnotení, ktoré vyplnili cestujúci zo 105 rôznych krajín. Prieskum sa uskutočnil od júla 2016 do februára 2017.

V prvej desiatke tohtoročnej ankety sa umiestnili konkurenčné letiská, ktoré sa pokúšajú zlepšovaním služieb dotiahnuť a prekonať letisko v Singapore. Ale už 5 rokov v rade nedokážu nájsť na toto skvelé letisko recept a tak im zostávajú „iba“ pozície v prvej 10 najlepších leteckých prístavov na svete. A ktoré to sú?

  1. Letisko Singapore Changi
  2. Letisko Tokyo Haneda
  3. Letisko Incheon
  4. Letisko Mníchov
  5. Letisko Hong Kong
  6. Letisko Doha – Hamad
  7. Letisko Central Japan International
  8. Letisko Zurich
  9. Letisko Londýn Heathrow
  10. Letisko Frankfurt

Boli ste už na niektorom z týchto TOP svetových letísk? Ak áno, ktoré sa vám najviac páčilo? Prípadne, ktoré letisko je pre vás to najlepšie? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti s kvalitou služieb na letiskách v komentároch pod článkom.

Zdroj: Changi Airport

Zdieľať

Pridajte komentár: