Letisko Zurich | ZRH | Zürich Airport

0

Letisko Zurich je jedno z najlepších letísk s najkvalitnejšími službami pre zákazníkov v Európe. Týmto titulom sa môže hrdiť už 12 rokov po sebe. Letisko má 3 pristávacie dráhy s dĺžkami 3700, 3300 a 2500 metrov. Jeho služby využíva ročne viac ako 27 miliónov pasažierov. V súčasnosti na ňom má základňu napríklad letecká spoločnosť Swiss International Airlines. Priame letecké spojenie zo Slovenska v súčasnosti nie je k dispozícii. Pri ceste do Zurichu môžete využiť priame linky z Viedne.

Základné informácie

IATA kód: ZRH
Webová stránka: www.zurich-airport.com
E-mail: info@zurich-airport.com
Telefón: +41 43 816 22 11

Kontakt

Flughafen Zürich AG
8058 Zürich-Flughafen
Switzerland

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Zurich

Doprava autobusom

Doprava autobusom do Zurichu
Na letisko a z letiska premávajú viaceré autobusové linky priamo z centra Zurichu a taktiež mnohé regionálne linky. Krytá autobusová stanica na letisku Zurich je najväčšia vo Švajčiarsku. Autobusová stanica sa nachádza pri letiskovej budove a je z nej priamy prístup k odbavovacím pultom. Autobusy premávajú približne každých 10 minút.

Okrem autobusových liniek môžete využiť aj električku č. 10 a 12, ktoré premáva do centra každých 7,5 (resp. 15 minút) a sú rýchlou a lacnou alternatívou.
Viac informácií o linkách

Doprava vlakom

Na Letisko Zurich taktiež premávajú vlakové spoje. Viac ako 350 spojení Vás dostane do celého Švajčiarska. Letisko Zurich je pokladané za najlepšie dopravne prepojené miesto vo Švajčiarsku.
Viac informácií o doprave vlakom

Doprava taxíkom

Na dopravu z Letiska Zurich do centra mesta je možné využiť aj služby taxislužieb. Nástupište taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom 1 a 2. Cena za cestu taxíkom z letiska do centra je približne 56 € (CHF 70).
Viac informácií o taxi službe

Doprava autom

Letisko Zurich sa nachádza približne 10 kilometrov severne od centra mesta. Má výborné napojenie na ďiaľničnú sieť a poskytuje bohaté možnosti parkovania.

Parkovanie na letisku Zurich

Krátkodobé parkovanie na Letisku Zurich, pokiaľ potrebujete vyzdvihnúť pasažierov, je bezplatné v „Drop off“ zóne na prvých 5 minút. Nachádza sa priamo pred príletovým terminálom. Pre prebiehajúce rekonštrukčné práce môže byť toto parkovanie obmedzené, resp. nedostupné. Na dlhodobejšie parkovanie je potrebné využiť ostatné platené parkovacie plochy.

Dlhodobé parkovanie na Letisku Zurich je možné na vyhradených parkovacích plochách. Pre parkovanie do 3 dní je vhodné použiť parkovacie plochy P1, P2 a P3, ktorá sú priamo pri letiskovej hale. V prípade dlhodobého parkovania odporúčame použiť lacnejšiu alternatívu na parkovisku P6 a P60.
Viac informácií o parkovaní

Prenájom auta na letisku Zurich

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Zurich

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Zurichu

Mapa letiska Zurich

Zdieľať

Pridajte komentár: