Letisko Doha | DOH | Hamad International Airport

0

Medzinárodné letisko Doha – Hamad je hlavným a najväčším qatarským letiskom. Letisko je úplne nové a otvorené bolo v roku 2014, pričom nahradilo dosluhujúce a kapacitne nepostačujúce staré letisko v Dohe. Moderný terminál spĺňa tie najprísnejšie normy a cestujúcim poskytuje maximum komfortu a kvalitných služieb. Letisko Doha je domovským prístavom pre leteckú spoločnosť Qatar Airways. Zároveň je významným prestupným uzlom v regióne. Služby letiska využíva ročne vyše 32 miliónov pasažierov. Letisko má 2 pristávacie dráhy o dĺžke 4850 a 4250 metrov. Aj vďaka týmto parametrom dokážu na letisku pristávať najväčšie dopravné lietadlá typu Airbus A380. Zo Slovenska na Letisko Doha nepremávajú žiadne pravidelné linky. Môžete však využiť služby neďalekého letiska vo Viedni, odkiaľ do Dohy lieta pravidelná linka Qatar Airways.

Základné informácie

IATA kód: DOH
Webová stránka: www.dohahamadairport.com
Telefón: +974 4023 0000

Kontakt

Hamad International Airport
PO Box 22550
Doha, Qatar

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Doha

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska Doha do centra mesta môžete 2 autobusovými linkami. Linka 109 a 747 Autobusová stanica sa nachádza mimo hlavného terminálu po pravej strane. Nasmeruje vás na ňu značenie v príletovej hale. Doprava autobusom je spoplatnená a na platbu sa využíva Karwa Smartcard, ktorú si môžete kúpiť u šoféra autobusu.

Trasa linky 109
Hamad International Airport – Labour Camp – New Airport South – Barwa Commercial Centre – Rus Abu Funtas – Al Adalah Street – Al Wakra Main Street – Al Razi Street – Pearl Roundabout – Majllis Al Taawon Street – Al Wakra Health Centre – Al Shahba – Kanari Turkey – Al Deoudla Street – Al Rawda Street – Al Wakra (South) – Al Janoub Street – Al Seleen Petrol Station – Umm Said Road – Alcat Project – Mesaieed Shopping Mall – Police Station – Mesaieed Camps – Mesaieed Industrial City

Trasa linky 747
Hamad International Airport – New Airport North – Ras Abu Aboud – Oasis Hotel – Doha Club – Rus Abu Aboud – Sana – National Library – A Ring Road – Grand Hamad Street – Al Ghanim Bus Station

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Doha môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanoviská taxislužieb sa nachádzajú neďaleko terminálu letiska. Všetky taxíky majú taxameter, pričom nástupná taxa je 25 QAR. Platba prebieha v lokálnej mene, takže si pred nástupom do taxíka pripravte dostatočnú hotovosť.

Doprava autom

Na letisku si môžete požičať auto v niektorej z renomovaných autopožičovní. Pozrite si zoznam požičovní áut. K dispozícii máte aj prenájom luxusných limuzín, ktoré vás dopravia kdekoľvek v rámci mesta Doha alebo celého Qataru.

Parkovanie na letisku Doha

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Doha môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti hlavného terminálu. Parkovisko pre krátkodobé státie sa nachádza v pešej blízkosti hlavného terminálu a prvých 30 minút parkovania je bezplatných. Kryté parkovacie plochy pre dlhodobé parkovanie sa nachádzajú južnejšie od terminálu a premáva na ne bezplatná kyvadlová doprava.

Prenájom auta na letisku Doha

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Doha

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Dohy

Mapa letiska Doha

Zdieľať

Pridajte komentár: