Top 10 – Najlepšie európske nízkonákladové aerolinky

0

Pokiaľ radi cestujete po Európe a objavujete známe aj menej známe zákutia turistických lokalít, poväčšine zrejme využívate služby nízkonákladových leteckých spoločností. Tie ponúkajú na krátkych trasách skvelý pomer cena/výkon/kvalita a umožňujú tak využívať leteckú dopravu širokej verejnosti. Ich výhodou oproti veľkým sieťovým prepravcom je hustá sieť liniek, ktoré križujú celú Európu a zároveň výhodné ceny. Aj napriek nižším cenám leteniek sa nájdu aj medzi týmito spoločnosťami také, ktoré dokážu za málo peňazí poskytnúť kvalitné služby a pohodlne a bezpečne prepraviť pasažierov do cieľovej destinácie. Pre rok 2016 sa stala víťazom letecká spoločnosť Norwegian.

Prvé štyri miesta obsadili v roku 2016 rovnaké mená, ako v roku 2015. Víťazom a najlepšou európskou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou sa stali Norwegian. Nasledujuje easyJet, Eurowings a NIKI. Norwegian a easyJet sú zároveň 3. a 4. najlepšou nízkonákladovou spoločnosťou v celosvetovom porovnaní. Do svetovej Top 10 sa dostali iba tieto dve európske aerolinky.

Najlepšie európske nízkonákladové letecké spoločnosti

  1. Norwegian
  2. easyJet
  3. Eurowings
  4. NIKI
  5. Ryanair
  6. Vueling Airlines
  7. Wizz Air
  8. airBaltic
  9. Pegasus Airlines
  10. Monarch Airlines

Najväčším skokanov v rebríčku TOP 10 pre rok 2016 je letecká spoločnosť Ryanair. V roku 2015 sa do prvej desiatky najlepších európskych nízkonakladoviek ani nedostala a v roku 2016 obsadila dokonca 5 priečku. Čo je skvelý výsledok a jednoznačne svedčí o lepšej kvalite služieb poskytovaných spoločnosťou Ryanair. Predbehla dokonca aj maďarskú spoločnosť Wizz Air, ktorá obsadila až 7 priečku (v roku 2015 bola piata).

Pri letoch zo Slovenska môžete využiť služby leteckých spoločností Ryanair, Wizz Air a airBaltic. Pokiaľ by vám nestačila ponuka letov priamo zo Slovenska, môžete využiť aj lety ostatných aeroliniek z TOP 10, pričom letieť sa dá z oklitých letísk vo Viedni, Budapešti, Prahe alebo Varšave. Ktorá aerolinka je vaša obľúbená a aké máte skúsenosti s letmi s týmito spoločnosťami?

Zdroj: Skytrax

Zdieľať

Pridajte komentár: