Do Viedne začína lietať prvý Airbus A350 XWB

0

Na Viedenskom letisku môžete od 10. januára zahliadnuť nový typ lietadla. Je ním dopravné lietadlo typu Airbus A350-900XWB. Na pravidelnej linke leteckej spoločnosti China Airlines do Taipei ho budete vídať 3x týždenne. Aerolinka China Airlines sa tak stala prvou, ktorá priviezla toto krásne lietadlo do Viedne.

Airbus A350 je pripravený pohodlne a bezpečne prepraviť 302 pasažierov, pričom si môžu vybrať z 32 miest v Premium Business class, 31 miest v Premium Economy Clas a 243 miest v ekonomickej triede. Prvé lietadlo tohto typu získali China Airlines 30. septembra 2016 a celkovo majú od Airbusu objednanú dodávku na 14 lietadiel. Tie majú byť dodané do konca roka 2018. Okrem Viedne bude China Airlines lietať s Airbusom A350 aj do Amsterdamu a Ríma. Spoločnosť prevádzkuje lety do Viedne od roku 2005. V roku 2016 prepravila celkovo 14,7 milióna pasažierov a patrí tak k najväčším leteckým spoločnostiam v Ázii.
Lietadlo Airbus A350 XWB je vďaka inováciám v dizajne rýchlejšie a zároveň úspornejšie. Moderný interiér poskytuje pasažierom maximálny priestor a komfort. Na prvý pohľad zaujme široký trup lietadla a veľké panoramatické okná. Vďaka dynamickému LED osvetleniu, ktoré počas letu mení farebnosť podla fázy dňa a cieľovej destinácie a optimálnemu nastaveniu klimatizácie, je možné minimalizovať jetlag a pasažieri tak prilietajú do cieľa maximálne oddýchnutí a zrelaxovaní.

Príchod tohto typu lietadla na Letisko Viedeň je skvelou správou. Veľmi by sme sa potešili, keby začala lety do Viedne s Airbusom A350 prevádzkovať aj spoločnosť Qatar Airways.

Zdroj: Vienna Airport

Zdieľať

Pridajte komentár: