Turkish Airlines

0

Turkish Airlines sú jednou z najlepšie hodnotených leteckých spoločností na svete. V rebríčku Skytrax sa dlhodobo pohybujú na popredných priečkach. Sú tureckým národným leteckým prepravcom a ich hlavná základňa je Medzinárodné letisko Istanbul Ataturk (IST). Spoločnosť je od roku 2008 členom združenia Star Alliance.

Web a rezervácia leteniek

Rezervácia leteniek a informácie o spoločnosti nájdete na webovej stránke www.turkishairlines.com.

Flotila Turkish Airlines

Turkish Airlines majú k dispozícii aktuálne 336 lietadiel, pričom prepravca využíva stroje od výrobcov Airbus a Boeing. Lietadlá spoločnosti sú moderné a prevažne v konfigurácii s ekonomickou a biznis triedou. Na palube nájdete zábavný informačný systém, vďaka ktorému si užijete aj dlhšie lety. Na prepravu pasažierov využíva tieto lietadlá:

Na prepravu nákladu využíva spoločnosť tieto lietadlá:

  • Airbus A310 CARGO – 3 ks, max. nákladu 38 610 kg
  • Airbus A330-200F CARGO, 8 ks, max. nákladu 69 000 kg
  • Boeing 747-400F, 1 ks, max. náklad 777 m3
  • Airbus A300-600F, 1 ks, max. náklad 265 m3

Linky zo Slovenska

Letecká spoločnosť Turkish Airlines od roku 2016 prevádzkuje aj pravidelnú linku z Košíc do Istanbulu. Vďaka nemu majú cestujúci z východného Slovenska možnosť využiť bohatú ponuku letov tohto sieťového prepravcu s prestupom na medzinárodnom letisku Ataturk v Istanbule. Pre obyvateľov západného Slovenska bude výhodnejšie využiť ponuku letov Turkish Airlines z Letiska Viedeň.

Zdroj: Turkish Airlines

 

Zdieľať

Pridajte komentár: