A najlepšou leteckou spoločnosťou pre rok 2016 sa stáva – Emirates!

0

Počas gala programu na leteckých dňoch vo Farnborough vyhlásilo zoskupenie Skytrax najlepšie letecké spoločnosti pre rok 2016. Víťazom sa stala letecká spoločnosť Emirates. Za ňou nasledujú v tesnom závese Qatar Airways a Singapore Airlines.

Hodnotenie Skytrax je realizované na základe prieskumu medzi reálnymi cestujúcimi a odráža tak skutočné skúsenosti a obľúbenosť s konkrétnymi leteckými spoločnosťami. Ceny boli udeľované vo viacerých kategóriách a spoločnosť Emirates okrem ceny za najlepšiu aerolíniu roka 2016 získala ešte aj prvé miesto v kategóriách „Najlepší palubný zábavný systém“ a „Najlepšia letecká spoločnosť na strednom východe“. Emirates si siahli na prvé miesto už po štvrtýkrát. Oproti minuloročnému hodnoteniu si polepšili o 4 priečky a predbehli tak minuloročnú top trojku (Qatar Airways, Singapore Airlines a Cathay Pacific).

Top 10 najlepších leteckých spoločností pre rok 2016

  1. Emirates
  2. Qatar Airways
  3. Singapore Airlines
  4. Cathay Pacific
  5. ANA All Nippon Airways
  6. Etihad Airways
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Qantas Airways
  10. Lufthansa

Najlepšou európskou leteckou spoločnosťou sa opäť stali Turkish Airlines. Oproti minulému roku si však pohoršili o 3 priečky. Do prvej desiatky sa z európskych konkurentov dotiahla ešte nemecká Lufthansa, ktorá si polepšila o 2 priečky.

Letecká spoločnosť Emirates patrí dlhodobo medzi lídrov na leteckom trhu a zároveň prevádzkuje najväčšiu flotilu lietadiel Airbus A380. Tieto obrie stroje sú aktuálne najväčšie dopravné lietadlá na svete a dokáže naraz v klasickom rozložení vnútorného priestoru prepraviť viac ako 540 cestujúcich.

Zdroj: Skytrax, Emirates

Zdieľať

Pridajte komentár: