Letisko Ponta Delgada | PDL | João Paulo II Airport Ponta Delgada

0

Letisko Ponta Delgada sa nachádza na ostrove São Miguel v Atlantickom oceáne a leží neďaleko mesta Ponta Delgada. Ostrov patrí do zoskupenia vulkanických Azorských ostrovov a leží 1360 kilometrov od pobrežia Portugalska. Letisko Ponta Delgada má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2497 metrov. Služby tohto malého letiska ročne využíva ročne viac ako 1,2 milióna pasažierov. Z ostrova premávajú pravidelné linky prevažne na Madeiru a do pobrežných miest Lisabon, Porto a Faro. Z týchto miest sa na ostrov São Miguel dostanete najjednoduchšie. Zo Slovenska do Ponta Delgady nepremávajú žiadne priame letecké linky a na dopravu budete musieť využiť let s Viedne alebo Budapešti s aspoň jedným prestupom.

Základné informácie

IATA kód: PDL
Webová stránka: www.aeroportopontadelgada.pt
Telefón: +351 296 205 400
E-mail: pontadelgada.airport@ana.pt

Kontakt

Aeroporto de Ponta Delgada,
9500-749 São Miguel,
Açores,
Portugalsko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Ponta Delgada

Doprava autobusom

Z letiska Ponta Delgada sa dostanete do centra Ponta Delgady AeroBusom, ktorý zastavuje aj pri viacerých hlavných hotelových rezortoch.

Zobraziť možnosti dopravy z letiska Ponta Delgada

Doprava taxíkom

Pre dopravu z Letiska Ponta Delgada do svojho hotelového rezortu môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxislužieb sa nachádza pred terminálom, prípadne si môžete taxík objednať aj telefonicky. Ich stanovisko nájdete pred terminálom.

Doprava autom

Na letisko si môžete požičať automobil v niektorej z renomovaných alebo miestnych autopožičovní.

Parkovanie na letisku Ponta Delgada

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Ponta Delgada môžete využiť dve hlavné parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovisko P1 slúži pre krátkodobé parkovanie a parkovisko P2 slúži pre dlhodobé parkovanie. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Ponta Delgada

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Ponta Delgady

Mapa letiska Ponta Delgada

Zdieľať

Pridajte komentár: