Letisko Porto | OPO | Francisco Sá Carneiro Airport Porto

0

Letisko Porto je druhé najväčšie portugalské letisko a nachádza sa 11 kilometrov severne od centra mesta Porto. Je domovskou základňou pre leteckú spoločnosť TAP Portugal a pre nízkonákladové spoločnosti Ryanair a easyJet, ktoré z letiska prevádzkujú veľké množstvo pravidelných leteckých liniek. Letisko Porto má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 3480 metrov. Letisko má moderný terminál s dobrými službami a jeho bránami ročne prejde viac ako 9 miliónov pasažierov. Zo Slovenska do Porta nepremávajú žiadne priame pravidelné linky. Pri ceste do Porta vám odporúčame využiť let Ryanairu s prestupom v Paríži, Berlíne alebo Miláne (Bergame).

Základné informácie

IATA kód: OPO
Webová stránka: www.aeroportoporto.pt
Telefón: +351 291 520 700​
E-mail: flyopo@ana.pt

Kontakt

Porto Airport
4470-558 Maia,
Portugalsko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Porto

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Porto do centra mesta môžete využiť aj autobusovú linku Nº 120: Guifões – Airport, ktorá premáva počas týždňa každých 30 minút a počas víkendov a sviatkov každých 40 minút.

Okrem tejto linky tu nájdete aj širokú ponuku Shuttle liniek do rôznych lokalít v užšom aj širšom okolí Porta.

Doprava metrom / električkou

Najjednoduchším a zároveň rýchlym spôsobom dopravy z letiska Porto do centra mesta je využitie miestnej verejnej dopravy. Na dopravu môžete využiť služby miestneho metra. Resp. nie je to úplne pravé metro, ale niečo ako električky, ktoré premávajú v centre Porta pod zemou ako metro a mimo centra nad zemou ako klasické električky. Z letiska premáva linka E zhruba v 20-30 minútových intervaloch v závislosti od hodiny a dňa v týždni. Cesta z letiska do centra trvá približne 30 minút. Zastávka metra sa nachádza neďaleko Terminálu, pričom k nej vedie dobré označená cesta podchodom priamo z Terminálu. Cestovné lístky sa kupujú v automatoch. Tie sa nachádzajú v samotnom podchode.

Pozrite si sieť liniek metra v Porte

Doprava taxíkom

Pre dopravu z Letiska Porto môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxislužieb sa nachádza pred terminálom. Taxíky odvezú naraz najviac 4 pasažierov. Za batožinu s rozmermi väčšími ako 55x35x20 cm si budete musieť pri jazde taxíkom priplatiť.

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Porto môžete pohodlne aj vlastným alebo prenajatým autom. Letisko sa nachádza severne od centra mesta Porto. Na letisku si taktiež môžete požičať automobil od niektorej z požičovní automobilov.

Parkovanie na letisku Porto

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Porto môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v pešej dostupnosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Rezervácia parkovania na letisku Porto

Prenájom auta na letisku Porto

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Porta

Mapa letiska Porto

Zdieľať

Pridajte komentár: