Letisko Marseille | MRS | Marseille Provence Airport

0

Medzinárodné letisko Marseille Provence sa nachádza juhu Francúzska, 27 kilometrov od centra mesta Marseille. Patrí medzi 5 najväčších letísk v krajine, pričom ročne jeho služby využije viac ako 8 miliónov pasažierov. Letisko má dve pristávacie dráhy – dlhšia s dĺžkou 3500 metrov. Jednu zo svojich základní má letecká spoločnosť Air France. Zo Slovenska do Marseille nepremávajú žiadne priame letecké spojenia. Pokiaľ plánujete cestu týmto smerom, môžete využiť napríklad pravidelné linky z Viedne.

Základné informácie

IATA kód: MRS
Webová stránka: www.marseille-airport.com
Telefón: +33 820 811 414

Kontakt

Aéroport Marseille Provence
CCI Marseille-Provence
BP 7 – Aéroport
13727 Marignane cedex
France

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Marseille

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Marseille môžete využiť viaceré autobusové linky, ktoré vás odvezú do rôznych častí Marseille a okolitých miest. Autobusové nástupište sa nachádza pred budovou príletov. Z nástupištia odchádzajú autobusové linky 1,2,3,4,5 a 6.

Zobraziť prehlad autobusových liniek

Doprava vlakom

Dopraviť sa na letisko Marseille Provence môžete aj prostredníctvom vlaku. Vlaková stanica sa nenachádza priamo pri letisku, ale premáva k nemu bezplatný shuttle autobus. Cesta na stanicu Vitrolles-Aéroport Marseille Provence trvá z letiska 5 minút. Z vlakovej stanice sa početnými vlakovými spojeniami dostanete do mnohých kútov Francúzska.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z Letiska Marseille Provence do centra Marseille a okolitých miest môžete využiť služby taxislužieb. Vozidlá taxi nájdete pred terminálom 24 hodín denne.

Orientačné ceny a kontakt na taxislužbu

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Marseille Provence je možné aj vlastným automobilom. Letisko sa nachádza 27 kilometrov severozápadne od mesta Marseille. Na letisku sa nachádzajú široké možnosti pre parkovanie. Pre pasažierov sú k dispozícii aj viaceré renomované požičovne automobilov.

Parkovanie na letisku Marseille

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Marseille môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Rezervácia parkovania na letisku Marseille

Prenájom auta na letisku Marseille

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Marseille

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Marseille

Mapa letiska Marseille

Zdieľať

Pridajte komentár: