Letisko Madeira | FNC | Airport Madeira Funchal

0

Letisko Madeira sa nachádza na rovnomennom ostrove, ktorý je obľúbenou destináciou pre turistov z celej Európy. Letisko Madeira leží 13 kilometrov východne od najväčšieho a najdôležitejšieho mesta na ostrove – Funchal, podľa ktorého ho zvyknú aj označovať. Je to štvrté najrušnejšie letisko v Portugalsku. Je známe svojou pristávacou dráhou (jej dĺžka je 2781 metrov), ktorá je natlačená do úzkeho kúska ostrova na brehu Atlantického oceánu a vďaka špecifickým podmienkam veľmi často pasažieri zažívajú turbulentné pristátia. Mnoho krát opakované aj 3-krát. Pristátie na letisku sa zaraďuje medzi 10 najnáročnejších na svete a v Európe patrí medzi 3 najnebezpečnejšie. Zo Slovenska nepremávajú na Madeiru žiadne priame linky. Pri ceste na ostrov je najvýhodnejšie využiť lety s prestupom v Lisabone alebo Porte.

Základné informácie

IATA kód: FNC
Webová stránka: www.aeroportomadeira.pt
Telefón: +351 291 520 700​
E-mail: madeira.airports@ana.pt

Kontakt

Madeira Airport
9100-105 Santa Cruz,
Madeira,
Portugalsko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Madeira

Doprava autobusom

Pre dopravu z Letiska Madeira môžete využiť služby verejnej dopravy. K dispozícii máte dve možnosti.

Prvou je letiskový Shuttle bus, ktorý premáva medzi letiskom a mestom Funchal. Táto linka zastavuje okrem letiska a konečnej zastávky na pláži Formosa pri viacerých hotelových rezortoch. Cena spiatočného lístka je 8 € (jednosmerná cesta vás bude stáť 5 €). Cesta z letiska k pláži Formosa trvá 45 minút a odtiaľ ďalších 20 minút do centra mesta Funchal.

Zoznam zastávok Shuttle busu

Airport, Estrada Boa Nova, Rua Ribeiro João Gomes, Rua do Anadia, Av. do Mar, Rua Dr. Brito Camara, São João, Av. Calouste Gulbenkian, Av. Infante, Estrada Monumental, Rua Passos Gouveia, Estrada Monumental, Praia Formosa.

Druhou možnosťou sú viaceré autobusové linky, ktoré premávajú v priebehu celého dňa do viacerých destinácií na ostrove. Cesta z letiska Madeira do centra mesta Funchal stojí približne 3,35 €.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z Letiska Maderia môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxislužieb sa nachádza pred východom z príletov na nultom podlaží. Cena za cestu z letiska do centra Funchal začína na 4 € a podľa dennej doby sa môže zvyšovať zhruba o 20%. Taktiež vám môžu zaúčtovať poplatok za prepravu zvierat a väčšieho množstva batožiny.

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Madeira môžete v rámci ostrova aj autom. Letisko sa nachádza východne od mesta Funchal. Na letisku si taktiež môžete požičať automobil od niektorej z požičovní automobilov.

Parkovanie na letisku Madeira

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Madeira môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v pešej dostupnosti terminálu.

Prenájom auta na letisku Madeira

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie na ostrove Madeira

Mapa letiska Madeira

Zdieľať

Pridajte komentár: