Letisko Faro | FAO | Faro Airport

0

Letisko Faro sa nachádza 4 kilometre západne od centra mesta Faro. Najväčší nápor zažíva počas letných mesiacov. Jednu zo svojich základní tu má nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair. Letisko Faro má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2490 metrov. Služby letiska využíva ročne viac ako 6 miliónov pasažierov. Zo Slovenska do Fara nelietajú žiadne priame linky. Pokiaľ by ste však chceli ísť do Fara s malým rozpočtom, odporúčame vám využiť lety spoločnosti Ryanair s prestupom v niektorej z jej väčších základní, z ktorých prevádzkuje priame lety do Fara. Po letisku v Lisabone a Porte je letisko Faro tretím najväčším v Portugalsku.

Základné informácie

IATA kód: FAO
Webová stránka: www.aeroportofaro.pt
Telefón: +351 289 800 800
E-mail: faro.airport@ana.pt

Kontakt

Faro Airport
8001-701 Faro,
Portugalsko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Faro

Doprava autobusom

Z letiska Faro do centra mesta sa pohodlne dostanete verejnou dopravou, ktorej základ tvoria autobusové linky. Pri ceste na letisko môžete použiť letiskové linky 14 a 16. Okrem spojov do centra mesta z letiska premávajú aj diaľkové linky do rôznych regiónov naprieč Portugalskom.

Letisko Faro je obsluhované aj viacerými súkromnými autobusovými shuttle spojmi, ktoré vás dopravia do centra mesta a jeho okolia.

Doprava vlakom

Z letiska Faro nepremávajú vlakové spojenia. Avšak z letiska sa môžete dopraviť autobusom alebo taxíkom na hlavnú vlakovú stanicu v centre Fara. Z nej premávajú vlakové spojenia do všetkých kútov Portugalska.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z Letiska Faro môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxislužieb sa nachádza pred terminálom, prípadne si môžete taxík objednať aj telefonicky. Pokiaľ počas cesty taxíkom prechádzate úsekmi s mýtom, tak cena mýta sa priráta k jazdnému. Taktiež si v taxíku priplatíte batožinu s rozmermi nad 55x35x20 centimetrov. Priemerná cena cesty z letiska do centra Fara sa pohybuje na úrovni 10 €.

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Faro môžete pohodlne aj vlastným alebo prenajatým autom. Letisko sa nachádza 4 kilometre západne od centra mesta Faro. Na letisku si taktiež môžete požičať automobil od niektorej z renomovaných požičovní automobilov.

Parkovanie na letisku Faro

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Faro môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v pešej dostupnosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Rezervácia parkovania na letisku Faro

Prenájom auta na letisku Faro

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Fara

Mapa letiska Faro

Zdieľať

Pridajte komentár: