V talianskom Bergame zišlo lietadlo z dráhy

0

Neubehli ani 2 dni od incidentu v Dubaji a už tu máme ďalšiu leteckú nehodu. Lietadlo patriace spoločnosti DHL couriers pri pristávaní v talianskom Bergame nezvládlo pristávací manéver a zišlo z dráhy. Zastavilo sa až na diaľnici, ktorá sa nachádza za pristávacou dráhou. Obom pilotom sa nič nestalo a našťastie v čase nehody bola na diaľnici minimálna prevádzka, takže zranenia neutrpeli ani účastníci cestnej premávky.

Lietadlo Boeing 737-400 letelo z Paríža na letisko Bergamo – Orio al Serio (BGY). Nad nehodou sa zrejme podpísalo aj zlé počasie, ktoré prevládalo v ranných hodinách v okolí talianskeho Bergama. Nehoda sa stala okolo 4tej hodiny nad ránom. Letisko bolo na pár hodín uzatvorené, čo si vyžiadalo presmerovanie niektorých letov na letisko Miláno Melpansa a taktiež časť letov bolo buď zrušená alebo omeškaná.

Na letisko Miláno – Bergamo zo Slovenska lieta letecká spoločnosť Ryanair, ktorá prevádzkuje pravidelnú linku z Letiska M.R.Štefánika v Bratislave. Pokiaľ máte cestu týmto smerom, odporúčame Vám skontrolovať si, či Váš let nebude omeškaný alebo zrušený.

Mapa letiska Bergamo – Orio al Serio (BGY)

Zdroj: Skynews

Zdieľať

Pridajte komentár: