Boeing 777 spoločnosti Emirates po núdzovom pristátí v Dubaji začal horieť

0

Dnes okolo 10:45 muselo na letisku v Dubaji núdzovo pristáť lietadlo Boeing 777 spoločnosti Emirates. Žiaľ po dosadnutí na runway začal stroj horieť. Našťastie sa podarilo evakuovať všetkých 300 pasažierov a členov posádky a podľa predbežných správ nikto neutrpel vážne zranenia.

Stroj letel na linke z indického Tiruvanantapuramu do Dubaja. Na palube bolo 282 pasažierov a 18 členov posádky. Lietadlo sa podarilo uhasiť, avšak zhorela v podstate celá jeho horná časť. Incident si vyžiadal uzatvorenie medzinárodného letiska v Dubaji a odklonenie alebo zrušenie mnohých letov. Predbežne sa odhaduje, že celosieťové meškanie bude trvať viac ako 8 hodín.Na palube lietadla sa nenachádzal žiadny občas Slovenskej republiky.

Aktuálne je už prevádzka na letisku v Dubaji obnovená, avšak k dispozícii má iba jednu pristávaciu dráhu, keďže druhá je blokovaná vrakom lietadla. Dá sa očakávať, že pokiaľ vyšetrovatelia nezdokumentujú nehodu, bude fungovať letisko v núdzovom režime s jednou dráhou aj niekoľko dní. To si pravdepodobne vyžiada v najbližších dňoch viaceré meškania spojov spoločnosti Emirates a leteckých spoločností, ktoré prevádzkujú lety na hlavné dubajské letisko.

Podľa amatérskych záberov zverejnených na sociálnych sieťach z lietadla stúpal hustý čierny dym.

Pre Emirates je to vôbec prvá vážna nehoda. Spoločnosť prevádzkuje jednu z najväčších flotíl veľkokapacitných lietadiel Boeing 777 a Airbus A380. Na svojich linkách prepraví milióny cestujúcich do stoviek destinácií po celom svete. Len pred pár dňami bola spoločnosť Emirates vyhlásená za najlepšiu leteckú spoločnosť pre rok 2016.

Zo Slovenska lieta do Dubaja letecká spoločnosť flydubai, ktorá prevádzkuje lety z Bratislavského letiska M.R.Štefánika 3 x týždenne (od zimného letového poriadku sa má frekvencia letov zvýšiť na 4 x týždenne). Nehoda určite ovplyvní aj tieto leto, preto si pred odletom radšej skontrolujte, či nebude mať Vaše spojenie meškanie.

Zdroj: Emirates

Zdieľať

Pridajte komentár: