Swiss zaradil do svojej flotily nový Bombardier CS100

0

Švajčiarska letecká spoločnosť SWISS zaradila ako prvá do svojej flotily úplne nový model lietadla od spoločnosti Bombardier. Jedná sa o typ C series 100. Lietadlo vo farbách SWISS je vôbec prvé svojho druhu zaradené do komerčnej prevádzky. So svojim doletom okolo 3650 kilometrov sa hodí prevažne na krátke a stredne dlhé regionálne trasy, čo priam ideálne zapadá do pôsobenia spoločnosti na linkách spájajúcich európske metropoly.

Lietadlo je poháňané dvoma prúdovými motormi Pratt & Whitney. Moderný interiér je koncipovaný v rozložení na 2 rady po 2 a 3 sedadlá. V konfigurácia pre SWISS lietadlo pojme 125 pasažierov v 2 triedach. Maximálna letová rýchlosť CS100vky je 871 km/h.

Vďaka inovácia v dizajne kabíny sa môžu pasažieri tešiť na výrazný nárast komfortu cestovania. Aj vďaka modernému pohonu je lietadlo až o polovicu tichšie ako porovnateľný predchádzajúci model. Zároveň je efektívnejšie s nižšou spotrebou paliva o takmer 1/4 v porovnaní s triedou Avro.

Nový Bombardier CS100 budete môcť vyskúšať od 15. júla na linkách z Budapešti, Manchasteru, Paríža a Prahy. Koncom augusta budú stroje nasadené aj na linky do Bruselu a Varšavy.

 Pozrite si aj krátke video z úvodného predstavenia Bombardiera CS100

Zdroj: SWISS, Bombardier

Zdieľať

Pridajte komentár: