Letisko Zakynthos | ZTH | Zakynthos International Airport

0

Medzinárodné letisko Zakynthos sa nachádza na rovnomennom gréckom ostrove Zakynthos. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2228 metrov. Z dôvodu ochrany vzácnych korytnačiek, ktoré na plážach ostrova kladú svoje vajíčka, je jeho prevádzka medzi 22 – 5 hodinou stopnutá. Ostrov Zakynthos je obľúbenou dovolenkovou destináciu a preto služby tohto malého ostrovného letiska využíva ročne viac ako milión pasažierov. Tí ho navštívia prevažne počas letnej dovolenkovej sezóny. Zo Slovenska premávajú počas letnej sezóny priame charterové lety, ktoré si objednávajú priamo cestovné kancelárie.

Základné informácie

IATA kód: ZTH
Webová stránka: www.hcaa.gr
E-mail / Online formulár: kazastl@hcaa.gr
Telefón: +30 26950 29500

Kontakt

ZAKYTHOS AIRPORT „DIONISIOS SOLOMOS“
P.O.BOX 185
29100, ΖΑΚINTHOS

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Zakynthos

Doprava autobusom

Ideálnym spôsobom dopravy z letiska do centra mesta Zakynthos, prípadne do rôznych destinácií na ostrove je využitie autobusovej dopravy. Autobusom sa odveziete na hlavnú autobusovú stanicu v meste Zakynthos, odkiaľ premávajú spojenia do rôznych častí ostrova. (Argassi – Xirokastelo – Vassilikos – Porto Roma – Tsilivi – Planos – Tragaki – Kipseli – Alykanas – Alykes – Katastari – Orthonies – Anafonitria – Volimes – Exo Hora – Kambi – Agios Leon – Agios Nikolaos – Machairado – Galaro – Gyri – Keri – Agalas – Lithakia – Laganas.)

Pokiaľ prilietate v rámci zájazdu organizovaného cestovnou kanceláriou, s najväčšou pravdepodobnosťou vás budú v príletovej hale očakávať delegáti cestovnej kancelárie a navedú vás do správneho autobusu, ktorý pre vás rezervovala cestovka. Ten vás následne odvezie až pred dvere vášho dovolenkového rezortu/hotela.

Doprava vlakom

Na letisko Zakynthos nepremávajú žiadne vlakové spojenia.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Zakynthos do centra mesta, prípadne do rôznych destinácií na ostrove môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovou príletov. Cena za dopravu z letiska do centra mesta vychádza okolo 10 €.

Doprava autom

Letisko je pohodlne dostupné po miestnych komunikáciách. Pre ceste na letisko sledujte smerové tabule s označením letiska. Auto si môžete požičať v pobočkách viacerých renomovaných, prípadne lokálnych požičovní áut, ktoré pôsobia na letisku a v jeho okolí.

Parkovanie na letisku Zakynthos

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Zakynthos môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Zakynthos

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie na ostrove Zakynthos

Mapa letiska Zakynthos

Zdroj titulná foto: Zdroj titulná foto: Dimitris Kamaras / Ζάκυνθος – Zakynthos / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: