Japonské aerolinky ANA predstavili špeciálny dizajn svojho prvého Airbusu A380

0

Japonské aerolinky All Nippon Airways predstavili špeciálny dizajn náteru pre svoj prvý Airbus A380. Na výber mali viac ako 2000 návrhov od dizajnérov, pre ktorých zorganiozovali súťaž a víťazom sa stal nádherný vizuál s havajskými zelenými morskými korytnačkami. Tie sú pre Havajčanov symbolom šťastia a úspechu. Prvý Airbus A380 by mal výrobca spoločnosti ANA doručili začiatkom roku 2019. Aerolinky ANA budú prvým japonským prepravcom, ktorý zaradí do flotily tento typ lietadla.

Lietadlo nasadí ANA na svoju najpopulárnejšiu dovolenkovú linku medzi Tokyom v Japonsku a Honolulu na Havajských ostrovoch. Každoročne cestuje na Havajské ostrovy takmer 1,5 milióna Japoncov a vďaka novému veľkokapacitnému lietadlu získajú aerolinky silnú konkurenčnú výhodu a budú tak môcť posilniť svoje postavenie na trhu.

Letecká spoločnosť ANA plánuje na Havaji mnohé aktivity na ochranu zelených morských korytnačiek, ktoré Medzinárodná únia ochrany prírody (IUCN) zaradila na zoznam ohrozených druhov. Zelená morská korytnačka je na Havaji známa aj pod menom „Honu“ a aj preto ANA zavádza novú značku „Flying Honu“ pri letoch s týmto nádherným Airbusom A380.

Lietadlo typu Airbus A380 je najväčším dopravným lietadlom na svete, pričom v závislosti od konfigurácie dokáže na palube odviezť až 853 pasažierov. V štandardnej konfigurácii s 3 triedami sa na palubu zmestí vyše 500 pasažierov. Vďaka tomu sú lietadlá Airbus A380 efektívnym riešením pre úsporu nákladov a pre pokrytie neustále rastúceho dopytu po leteckej doprave. Airbus A380 poháňajú 4 prúdové motory Rolls-Royce a vďaka ním dokáže vyvinúť rýchlosť až 1062 km/h. Do nádrží sa zmestí 320 000 litrov paliva a v kombinácií s efektívnymi motormi a najmodernejšou technikou doletí až do vzdialenosti 15 200 kilometrov.

Zdroj: Airbus

Zdieľať

Pridajte komentár: