Letisko Sofia | SOF | Sofia International Airport

0

Medzinárodné letisko Sofia je hlavné bulharské letisko, ktoré sa nachádza 10 kilometrov od východne od centra mesta. Letisko využíva jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 3600 metrov. Letisko rastie na popularite a jeho služby ročne využíva už takmer 5 miliónov pasažierov. Zo Slovenska bude premávať na letisko Sofia od 30. júna 2017 priame letecké spojenie z Bratislavy, ktorého prevádzkovateľom bude letecká spoločnosť Wizz Air.

Základné informácie

IATA kód: SOF
Webová stránka: www.sofia-airport.bg
E-mail / Online formulár: secretary@sofia-airport.bg
Telefón: +359 2 937 2211

Kontakt

Sofia Airport EAD
Christopher Columbus Blvd.,
1540 Sofia,
Bulgaria

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Sofia

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Sofia do centra mesta môžete využiť linky verejnej dopravy. Autobusová linka č. 84 premáva počas celého dňa, pričom reflektuje letový poriadok. Cesta autobusom trvá približne 30-40 minút. Lístky na autobus si môžete kúpiť v stánkoch alebo predajných automatoch, ktoré sa nachádzajú v priestoroch letiska.

Viac informácií o doprave autobusom

Doprava metrom

Najrýchlejším spôsobom dopravy na letisko je využitie metra – Sofia metro line 1, ktoré spája letisko Sofia s rôznymi destináciami v meste a okolí. Cesta z letiska do centra Sofie trvá metru 18 minút. Zastávka metra sa nachádza na východnom konci Terminálu 2.

Doprava vlakom

Na letisko Sofia nepremáva priama vlaková linka. Na hlavnú vlakovú a autobusovú stanicu sa dostanete linkou metra, ktorá ma zastávku na letisku.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Sofia môžete využiť aj služby oficiálnej taxislužby. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred budovou príletov pri oboch termináloch.

Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Letisko Sofia sa nachádza 10 kilometrov od centra mesta. Môžete sa naň pohodlne dopraviť po hlavných cestných ťahoch aj vlastným automobilom, ktorý môžete odparkovať na viacerých parkovacích plochách.

Parkovanie na letisku Sofia

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Sofia môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Viac informácií o parkovaní

Prenájom auta na letisku Sofia

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Sofia

Mapa letiska Sofia

Zdroj titulná foto: Ali Eminov / Welcome to Happy Bulgaria / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: