Letieť do Kyjeva môžete od dnes už aj z Bratislavy

0

Od dnešného dňa (17.12.2016) spúšťa letecká spoločnosť Wizz Air novú priamu linku z Bratislavského letiska M.R.Štefánika do Kyjeva na Ukrajine. O nové spojenie je už od začiatku veľký záujem, pričom prvý ranný let do Kyjeva využilo 177 pasažierov (kapacita lietadla je 180 pasažierov). Lety budú prevádzkované 2 x týždenne,  vždy v utorok a sobotu.

Na trase do Kyjeva budú lietať lietadlá typu Airbus A320 s kapacitou 180 pasažierov. Obsluhované je menšie z dvojice kyjevských letísk, Kyjev – Žuljany. Pozrite si, ako sa dostanete z letiska do centra Kyjeva. Lacné letenky do Kyjeva si môžete zakúpiť napríklad na webovej stránke dopravcu – www.wizzair.com.

Okrem leteckého spojenia do Kyjeva s Skopje pridá Wizz Air v roku 2017 ďalšie 3 nové linky z Bratislavy. Tešiť sa môžeme na Tuzlu, Kluž a Varšavu. V roku 2017 sa tak pre Letisko Bratislava črtá skvelá sezóna. Je možné, že nás vedenie letiska a letecké spoločnosti ešte prekvapia ďalšími novými linkami.

Čo môžete vidieť v Kyjeve

Kyjev je hlavné a zároveň aj najväčšie mesto Ukrajiny. Preteká cez neho rieka Dneper. Na dopravu môžete využiť služby metra, ktoré má tri trasy, ktoré sa križujú uprostred mesta. Na turistov v Kyjeve čakajú mnohé historické pamiatky. Medzi najznámejšie patrí Katedrála svätej Sofie, Chrám svätého Vladimíra, Kyjevsko-pečerská lavra, Zlatá brána, Katedrála svätého Mikuláša a mnoho ďalších.

Mapa Kyjeva

Zdroj: BTS

Zdieľať

Pridajte komentár: