Prvý priamy let Quantasu z Austrálie do Európy bude trvať 17 hodín

0

Austrálska letecká spoločnosť Quantas začne prevádzkovať najdlhší priamy komerčný let medzi Austráliou a Európou. Na trase z austrálskeho Perthu do Londýna preletí 14 498 kilometrov a let bude trvať okolo 17 hodín, v závislosti od smeru a rýchlosti vetru. Spoločnosť na linku nasadí moderný Boeing 787-9 Dreamliner, ktorý bude upravený tak, aby poskytol pasažierom na dlhom lete čo najväčší komfort a pohodlie.

Spustenie prvej priamej linky medzi západnou Austráliou a Európou je plánované na marec v roku 2018. Priame spojenie medzi kontinentami poskytne cestujúcim nové obchodné možnosti a množstvo príležitostí na rozvoj cestovného ruchu. V minulosti bolo potrebné na prekovanie tejto trasy prestupovať 9x a cesta trvala 4 dni.

Pre tak dlhý let bolo potrebné vylepšiť a prispôsobiť kabínu lietadla tak, aby bol let pre pasažierov znesiteľný. Zahŕňa zlepšenú kvalitu vzduchu, zníženie hluku a taktiež technológiu na redukciu turbulencií. Boeing 787-9 poskytne priestor pre 236 pasažierov v 3 triedach (Economy, Premium Economy a Business). Pre Boeing 787-9 Dreamliner to bude najdlhší komerčný let na svete.

Quantas upraví časy prípojných spojení tak, aby mohlo linku pohodlne využívať čo najviac cestujúcich. Zároveň budú prípojné lety presunuté do jedného terminálu T3/4, aby bol prestup čo najrýchlejší a pod jednou strechou.

A čo vy? Vybrali by ste sa na takúto dlhú cestu cez polovicu Zeme? Predpredaj leteniek sa spustí začiatkom roka 2017. Cena leteniek je zatiaľ neznáma. Určite však budú patriť medzi tie drahšie kúsky.

Zdroj: Quantas

Zdieľať

Pridajte komentár: