V Dubaji vytvorili najväčšiu kvetinovú inštaláciu Airbusu A380

0

Letecká spoločnosť Emirates spoločne s dubajskými MIiracle Garden vytvorila svetovo najväčšiu kvetinovú inštaláciu v tvare ikonického lietadla Airbus A380. Kvetinové lietadlo je v životnej veľkosti originálu a na jeho výrobu použili 500 000 čerstvých kvetov a živých rastlín. Počas obdobia kvitnutia bude lietadlo pokryté viac ako 5 miliónmi kvetín a jeho váha presiahne 100 ton.

Rastliny a kvety použité pri výrobe živého modelu lietadla Airbus A380 boli pestované a zozbierané v priebehu 4 mesiacov priamo v záhradách Dubaj Miracle Garden. Inštalácia lietadla sa skladá zo siedmych odrôd kvetín, medzi ktorými nájdete napríklad petúnie, nechtík lekársky alebo pelargónie .

Na tomto prekrásnom kvetinovom výtvore pracovalo viac ako 200 ľudí a stavba trvala 180 dní. Lietadlo má dĺžku 72,93 metra. Trup lietadla sa nachádza 10,82 metra nad zemou a vrchol chvosta je vo výške 24,21 metra nad zemou. Na lietadlo dokonca namontovali pohyblivé časti motorov, aby bolo čo najviac autentické a podobné originálu. Kvetinová inštalácia Airbusu A380 je najväčšia záhradná stavba na svete a zaberá plochu 7650 metrov štvorcových. Lietadlo s okolím zaberá zhruba 10% rozlohy Dubai Miracle Garden.

Zdroj: Emirates

Zdieľať

Pridajte komentár: