Nový Boeing 737 Max sa predvádza v letových ukážkach

0

Najväčší americký výrobca dopravných lietadiel, spoločnosť Boeing, prednedávnom predviedla video s letovými ukážkami nového nástupcu svojej rodiny lietadiel Boeing 737. Bude ním model Boeing 737 MAX, ktorého vývoj sa blíži k záveru a dúfame, že čoskoro bude nasadené do komerčnej prevádzky.

Prvý testovací let má už lietadlo úspešne za sebou. Uskutočnil sa 29. januára 2016. Spoločnosti Boeing sa podarilo na nový model získať doposiaľ viac ako 3200 objednávok.

Medzi prvých odberateľov bude patriť napríklad aj letecká spoločnosť Ryanair, ktorá si u Boeingu objednala 100 lietadiel z nového modelového radu Boeing 737 MAX 200. Tento variant odvezie na palube rovných 200 cestujúcich, čo umožní zvýšiť potenciálny zisk a zároveň vďaka efektívnosti prevádzky lietadla sa zníži spotreba paliva na jedno miesto až od 20 % oproti ostatným konkurentom. Dá sa predpokladať, že spoločnosť Ryanair vďaka efektívnosti týchto nových strojov ešte viac pritlačí na zníženie cien a umožní tak cestovať lietadlom širokým masám.

Pozrite si letové ukážky Boeingu 737 MAX

Zdroj: BoeingYoutube

Zdieľať

Pridajte komentár: