V kabíne najväčšieho dopravného lietadla na svete – Airbus A380

0

Lietadlo Airbus A380 je v súčasnosti najväčšie dopravné lietadlo na svete. Svoje prvenstvo vyfúklo dlhoročnej ikone nebies, Boeingu 747. A380tka predstavuje vrchol techniky a nielen, že dokáže na svojej palube previezť najväčší počet pasažierov, špičkové technológie a moderný interiér umožňujú cestujúcim užiť si novú dimenziu cestovania lietadlom.

Na palubu lietadla sa v štandardnej konfigurácii (3 triedy) zmestí 538 pasažierov. Nedávno Airbus pre leteckú spoločnosť Emirates vyrobil prvý stroj série A380, ktorý pojme na palubu až 617 pasažierov. Dosiahli toho odstránením prvej triedy, takže v lietadle zostali iba 2 triedy. Lietadlo bude spoločnosť prevádzkovať na trase z Dubaja do Kodane. V budúcnosti sa možno dočkáme aj lietadiel Airbus A380 v konfigurácii s jednou triedou, ktoré teoreticky pojmú na palubu 840 pasažierov.

Pozrite si video, ako to vyzerá na palube tohto impozantného stroja:

Spoločnosť Emirates sa rada chváli vybavením svojich lietadlami Airbus A380 a tak je tomu aj v tomto vtipnom videu v hlavnej úlohe s Jenifer Aniston, ktorej sa na palube prisnila nočná mora.

Zdroj: Airbus, Emirates

Zdieľať

Pridajte komentár: