Letisko Bristol | BRS | Bristol Airport

0

Medzinárodné letisko Bristol sa nachádza 13 kilometrov južne od centra Bristolu. Vzniklo v roku 1957 a v súčasnosti je 9 najrušnejším letiskom vo Veľkej Británii. Má jednu pristávaciu dráhu o dĺžke 2011 metrov. Letisko sa môže pochváliť moderným terminálom, v ktorom nájdu cestujúci všetky potrebné služby. Zo Slovenska sa do Bristolu dostanete pravidelnou priamou leteckou linkou z Košíc, ktorú prevádzkuje nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air.

Základné informácie

IATA kód: BRS
Webová stránka: www.bristolairport.co.uk
Telefón: +44 871 334 4444
E-mail: poslať správu

Kontakt

Bristol Airport
Bristol
BS48 3DY
United Kingdom

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Bristol

Doprava autobusom

Letisko Bristol je obsluhované mnohými autobusovými linkami, ktoré smerujú do rôznych destinácií po celej krajine. Pre dopravu na hlavnú autobusovú stanicu v centre Bristolu môžete využiť Airport Flyer Express, ktorý premáva v pravidelných 10 minútových intervaloch. Cena spiatočného lístka je 11 libier.

Rezervujte si lístky na Airport Flyer Express

Doprava vlakom

Pokiaľ sa chcete dostať na letisko vlakom, je potrebné vystúpiť na stanici Bristol Temple Meads, odkiaľ premáva na letisko autobusová linka Airport Flyer Express. Autobus premáva každých 10 minút, 24 hodín, 7 dní v týždni. Vlaková stanica ponúka spojenia v rámci celej železničnej siete Veľkej Británie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred vchodom do terminálu letiska. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Dostať sa na letisko Bristol autom je veľmi jednoduché. Nachádza sa zhruba 13 kilometrov južne od centra mesta a má dobré napojenie na hlavné cestné ťahy v okolí.

Na parkovanie automobilov môžete využiť parkovacie plochy v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Bristol

Krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku je možné na vyhradených parkovacích plochách v okolí letiska. Tieto sú rozdelené do viacerých zón podľa účelu parkovania. Parkoviská určené pre krátkodobé státie, vyloženie a naloženie cestujúcich sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Plochy na dlhodobé parkovanie sú o niečo vzdialenejšie a z terminálu sú dostupné kyvadlovou autobusovou dopravou. Cesta trvá v rozmedzí 3-5 minút. Prehľad parkovacích plôch a rezervácia parkovania.

Mapa parkovania v okolí letiska Bristol

Prenájom auta na letisku Bristol

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Bristolu

Mapa letiska Bristol

Zdieľať

Pridajte komentár: