Letisko Malta | MLA | Malta International Airport

0

Medzinárodné letisko Malta je jediným letiskom na rovnomennom ostrove Malta a zabezpečuje leteckú dopravu pre celý ostrov. Letisko sa nachádza 5 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Valletta.  Základňu tu majú letecké spoločnosti Air Malta a Ryanair. Letisko má dve pristávacie dráhy a jeho služby ročne využíva viac ako 5 miliónov pasažierov. Zo Slovenska premáva na Maltu počas letnej dovolenkovej sezóny charterová linka spoločnosti Air Malta.

Základné informácie

IATA kód: MLA
Webová stránka: www.maltairport.com
E-mail / Online formulár: info@maltairport.com
Telefón: +356 2124 9600

Kontakt

Malta International Airport
plc Luqa LQA 4000
Malta

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Malta

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska Malta môžete prostredníctvom autobusových liniek X1, X2, X3 a X4. Vďaka ním sa dostanete z letiska a na letisko pohodlným spôsobom do rôznych kútov ostrova Malta.  Viac informácií o autobusovej doprave na Malte.

Doprava vlakom

Letisko Malta nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letisk Malta môžete využiť aj ponuku taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza priamo pred Terminálom. V príletovej hale si môžete zakúpiť predplatený lístok na taxík s fixnou cenou.

Viac o cenách a ponuke taxislužieb

Doprava autom

Letisko Malta je dostupné aj autom, ktoré si môžete odparkovať na vyhradených parkovacích plochách v blízkom okolí areálu letiska.

Parkovanie na letisku Malta

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Malta môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené, pričom prvých 10 minút je zdarma.

Viac informácií o parkovaní a ceny parkovania na letisku Malta

Mapa parkovísk

Prenájom auta na letisku Malta

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie na ostrove Malta

Mapa letiska Malta

Zdieľať

Pridajte komentár: