Letisko Frankfurt – Hahn | HHN | Frankfurt-Hahn Airport

0

Medzinárodné letisko Frankfurt Hahn sa nachádza 10 kilometrov od mesta Kirchbert a od Frankfurtu alebo Luxemburgu je vzdialené až 120 kilometrov. Letisko zmenilo názov z pôvodného Hahn na Frankfurt Hahn po tom, ako naň začala lietať letecká spoločnosť Ryanair, pre ktorú je toto spojenie názvov výhodnejšie z pohľadu marketingu. Letisko má jednu pristávaciu dráhu a jeho služby ročne využíva zhruba 2,5 milióna pasažierov. Základňu tu má letecká spoločnosť Ryanair. Zo Slovenska ani okolitých krajín nelietajú na letisko Frankfurt Hahn žiadne priame linky.

Základné informácie

IATA kód: HHN
Webová stránka: www.hahn-airport.de
E-mail / Online formulár: info@hahn-airport.de
Telefón: +49 (0) 65 43 / 5 09-1 13

Kontakt

Frankfurt-Hahn Airport
Building 667
55483 Hahn-Flughafen

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Frankfurt – Hahn

Doprava autobusom

Z letiska Frankfurt Hahn premávajú viaceré autobusové linky do rôznych kútov Nemecka a samozrejme aj do Frankfurtu, od ktorého je vzdialené 120 kilometrov. Viac informácií o linkách

Pokiaľ plánujete ísť do Frankfurtu, zvážte si, či sa vám neoplatí radšej využiť priame letecké spojenie na hlavné letisk priamo vo Frankfurte. Využitím letiska Frankfurt Hahn síce ušetríte na letenke, ale dodatočné náklady môžu byť vyššie, ako priama letenka do Frankfurtu.

Doprava vlakom

Letisko Frankfurt Hahn nemá vlakové spojenie. Využiť môžete vlakové stanice v najbližších mestách, kam vás dopravia autobusové spojenia priamo z letiska.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Frankfurt Hahn môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom. Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Frankfurt Hahn môžete aj automobilom. Letisko sa nachádza v centrálnej časti Nemecka s vynikajúcim dopravným napojeným na všetky dôležité dopravné ťahy.

Parkovanie na letisku Frankfurt – Hahn

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Frankfurt – Hahn môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené, pričom prvých 5 minút je zadarmo. Viac informácií a ceny parkovného

Prenájom auta na letisku Frankfurt – Hahn

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Frankfurt – Hahn

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Frankfurtu

Mapa letiska Frankfurt – Hahn

Zdieľať

Pridajte komentár: