Letisko Catania | CTA | Catania Fontanarossa Airport

0

Letisko Catania sa nachádza na talianskom ostrove Sicília a leží 4 kilometre juhozápadne od centra rovnomenného mesta Catania, ktoré je druhým najväčším na ostrove. Letisko je najväčším a najvyťaženejším na ostrove a zároveň patrí medzi najvyťaženejšie v rámci celého Talianska. Ročne jeho služby využíva takmer 8 miliónov pasažierov. Letisko Catania má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2436 metrov. Zo Slovenska premávajú do Catanie počas letnej dovolenkovej sezóny charterové lety.

Základné informácie

IATA kód: CTA
Webová stránka: www.aeroporto.catania.it
E-mail / Online formulár: sac@pec.aeroporto.catania.it
Telefón: +4407770876

Kontakt

Catania Fontanarossa Airport
Via Fontanarossa
ň95121 Catania CT
Taliansko

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Catania

Doprava autobusom

Autobusová doprava je ideálnou formou prepravy z letiska Catania do centra mesta Catania ako aj širokého okolia na ostrove Sicília. Pre pasažierov je k dispozícii viacero autobusových liniek. Pre dopravu do centra Catanie je k dispozícii linka AMT – „Alibus“, ktorá premáva každých 20 minút a cestou zastavuje na týchto zastávkach: Fontanarossa Airport, Asse dei servizi, Faro Biscari, Tempio, Colombo, Borsellino square, Vittorio Emanuele, Duomo, Etnea, Stesicoro, Sicilia, Martiri Libertà, Catania Railway Station.

Okrem tejto miestnej linky premávajú z letiska Catania aj spojenia do rôznych kútov. ostrova, napríklad: Avola, Caltagirone, Carlentini, Grammichele, Ispica, Lentini, Mazzarrone, Mirabella Imbaccari, Modica, Noto, Palagonia, Piazza Armerina, Pozzallo, Rosolini, S. Michele di Ganzaria, Scicli, Sigonella a ďalších.

Viac informácií o linkách a cestovný poriadok

Doprava vlakom

Letisko nemá priame vlakové spojenie. Autobusom sa však môžete odviezť na vlakovú stanicu v Catanii, odkiaľ premávajú vlakové spojenia do rôznych destinácií na ostrove Sicília.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Catania môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom. Viac informácií o taxislužbe

Doprava autom

Dopraviť sa na letisko Catania môžete pohodlne aj vlastným automobilom. Ten môžete následne odparkovať na parkovacích plochách v jeho okolí. Pokiaľ prilietate na Sicíliu, na letisku sú pre vás k dispozícii aj autopožičovne.

Parkovanie na letisku Catania

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Catania môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.  Viac informácií a rezervácia parkovania

Prenájom auta na letisku Catania

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly. Prenajať auto

Orientácia na letisku Catania

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Catanie

Mapa letiska Catania

Zdieľať

Pridajte komentár: