Letisko Sharm El Sheikh | SSH | Sharm el-Sheikh International Airport

0

Medzinárodné letisko Sharm El Sheikh je tretím najväčším v Egypte (hneď po letiskách Ciaro a Hurghada). Nachádza sa 18 kilometrov severovýchodne od mesta Sharm El Sheikh. Jeho služby využívajú vo veľkej miere turisti smerujúci do obľúbených hotelových rezortov na pobreží Červeného mora. Ročne sa letiskom Sharm El Sheikh premelie viac ako 8 miliónov pasažierov. Letisko má dve pristávacie dráhy s rovnakou dĺžkou 3081 metrov. Zo Slovenska premávajú počas letnej dovolenkovej sezóny na letisko Sharm El Sheikh charterové lety.

Základné informácie

IATA kód: SSH
Webová stránka: —
E-mail / Online formulár: —
Telefón: +20 69 360 1140

Kontakt

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Sharm El Sheikh

Doprava autobusom

Z letiska Sharm El Sheikh sa môžete dopravovať prostredníctvom súkromných autobusov – minibusov. Tie naberajú pasažierov priamo na letisku a rozvážajú ich po rôznych trasách. Nemajú určené presne zastávky a preto je dobré sa vopred dohodnúť na cieľovej destinácii a cene za dopravu, aby ste predišli prípadným nedorozumeniam.

Doprava vlakom

Letisko Sharm El Sheikh nemá žiadne vlakové spojenie. Pre dopravu odporúčame využiť autobusové linky alebo odvoz taxíkom.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Sharm El Sheikh môžete využiť ponuku taxislužieb. Ich stanovisko sa nachádza vedľa Terminálu 1. Vždy je dobré sa dohodnúť na cene s taxikárom vopred, aby ste predišli prípadným nedorozumeniam a prekvapivo vysokému účtu v cieľovej destinácii.

Doprava autom

Letisko sa nachádza 18 kilometrov severovýchodne od mesta Sharm El Sheik. Dopraviť sa sem môžete vlastným alebo požičaným automobilom, ktorý si môžete odparkovať na parkoviskách v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Sharm El Sheikh

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Sharm El Sheikh môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálov. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Sharm El Sheikh

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Sharm El Sheikh

Mapa letiska Sharm El Sheikh

Zdieľať

Pridajte komentár: