Letisko Hurghada | HRG | Hurghada International Airport

0

Letisko Hurghada je druhým najväčším a najrušnejším v Egypte. Nachádza sa v okolí obľúbenej dovolenkovej destinácie Hurghady, v ktorej sa nachádza množstvo hotelových rezortov s krásnymi plážami a prémiovými službami. Tie vyhľadávajú najmä dovolenkári z Európy. Letisko pozostáva z 2 terminálov. Letisko Hurghada využíva jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 4000 metrov. Vzhľadom na napätú situáciu v regióne a teroristickú hrozbu klesla obľúbenosť tejto lokality a tým pádom aj vyťaženie letiska. Zo Slovenska premávajú do Hurghady počas letnej dovolenkovej sezóny priame charterové linky.

Základné informácie

IATA kód: HRG
Webová stránka: www.hurghada-airports.com
E-mail / Online formulár: Kontaktný formulár
Telefón:+20 65 341 4300

Kontakt

Hurghada Airport
Hurghada
Egypt

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Hurghada

Doprava autobusom

Pre dopravu z letiska Hurghada do dovolenkového rezortu pravdepodobne využijete zmluvnú dopravu, ktorú zabezpečuje vaša cestovná kancelária. Po prílete vás bude v hale očakávať delegát cestovky, ktorý vás následne nasmeruje k vášmu autobusovému transferu do rezortu v okolí Hurghady.

Doprava vlakom

Letisko nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Hurghada môžete využiť aj služby taxislužieb. Ich stanovisko sa nachádza pred východom príletov.

Doprava autom

Letisko je dostupné vlastným alebo požičaným automobilom po miestnych komunikáciách. K dispozícii sú samozrejme široké možnosti parkovania v okolí letiska.

Parkovanie na letisku Hurghada

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Hurghada môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Hurghada

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Hurghady

Mapa letiska Hurghada

Zdieľať

Pridajte komentár: