Letisko Dubrovník | DBV | Dubrovnik Airport

0

Medzinárodné letisko Dubrovník, taktiež prezývané aj letisko Čilipi sa nachádza približne 15 kilometrov od historického centra mesta. Je to tretie najrušnejšie letisko v Chorvátsku. Vzhľadom na polohu v blízkosti Jadranského mora je obľúbené najmä u dovolenkárov cestujúcich za oddychom, morom a krásami tohto regiónu. Letisko má pristávaciu dráhu s dĺžkou 3300 metrov. Jeho služby ročne využíva viac ako 1,9 milióna pasažierov. Zo Slovenska nepremávajú do Dubrovníka priame letecké spojenia. Môžete však využiť viaceré sezónne linky s odletom z letiska vo Viedni.

Základné informácie

IATA kód: DBV
Webová stránka: www.airport-dubrovnik.h
E-mail / Online formulár: headoffice@airport-dubrovnik.hr
Telefón: +385 20 773 100

Kontakt

Dubrovnik Airport Ltd.
Dobrota 24, Močići
20213 Čilipi
Croatia

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Dubrovník

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska Dubrovník do centra mesta môžete prostredníctvom autobusovej dopravy. Pravidelnú dopravu zabezpečuje autobusová spoločnosť Atlas, pričom autobusy odchádza po každom pravidelnom prílete a pri ceste na letisko odchádzajú z centra Dubrovníka vždy 120 minút pred odletom medzinárodného letu. Autobusová zastávka sa nachádza v blízkosti príletového terminálu. Viac informácií o doprave autobusom

Pokiaľ prilietate v rámci organizovaného zájazdu, po prílete vás bude na letisku pravdepodobne očakávať delegát cestovnej kancelárie. Ten vás nasmerujú na váš autobusový alebo autokarový transfer do hotelového rezortu.

Doprava vlakom

Z letiska Dubrovník nepremáva žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Dubrovník môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom.

Doprava autom

Letisko Dubrovník je dostupné aj automobilom, ktorý si môžete odparkovať na viacerých parkovacích plochách v okolí. Pokiaľ prilietate, na letisku si môžete požičať automobil v niektorej z autopožičovní.

Parkovanie na letisku Dubrovník

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Dubrovník môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prvých 15 minút parkovania je zadarmo.

Prenájom auta na letisku Dubrovník

Na letisku Dubrovník pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Dubrovník

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Dubrovníka

Mapa letiska Dubrovník

Zdieľať

Pridajte komentár: