Letisko Split | SPU | Split Airport

0

Medzinárodné letisko Split, nazývané aj letisko Resnik, sa nachádza zhruba 20 kilometrov od mesta Split. Je to druhé najrušnejšie letisko v Chorvátsku, pričom väčšinu cestujúcich tvoria dovolenkári smerujúci za oddychom z mnohých európskych miest. Letisko má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2550 metrov. Služby letiska ročne využíva viac ako 2,2 milióna pasažierov. Zo Slovenska nepremávajú do Splitu žiadne priame linky. Počas dovolenkovej sezóny môžete využiť sezónne spojenia z Viedne.

Základné informácie

IATA kód: SPU
Webová stránka: http://www.split-airport.hr
E-mail / Online formulár: informacije@split-airport.hr
Telefón: +385 (0)21 203 507

Kontakt

Split Airport ltd.
Cesta dr. Franje Tuđmana 1270
21217 Kaštel Štafilić
Croatia

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Split

Doprava autobusom

Dopraviť sa z letiska do Splitu, Trogiru alebo Kastela môžete prostredníctvom viacerých autobusových liniek. Z letiska Split premáva priame spojenie do 20 kilometrov vzdialeného Splitu, ktoré prevádzkuje spoločnosť Pleso Prijevoz. Okrem toho môžete využiť aj verejnú autobusovú dopravu. Linka č. 37 premáva na trase Split – Trogir – Split a linka č. 38 premáva na trase Letisko Split – Kastel Stari – Split a späť.

Pokiaľ prichádzate v rámci organizovaného zájazdu, na letisku vyhľadajte delegáta vašej cestovnej kancelárie. Ten vás nasmeruje na transfer do hotelového rezortu.

Doprava vlakom

Letisko Split nemá žiadne vlakové spojenie.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Split môžete využiť aj služby taxi. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred príletovým Terminálom.

Doprava autom

Na letisko Split sa môžete dopraviť aj automobilom, keďže sa nachádza neďaleko hlavnej cesty vedúcej po pobreží. Zároveň si po prílete môžete požičať automobil v niektorej z požičovní.

Parkovanie na letisku Split

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Split môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prvých 15 minút parkovania je zadarmo. Viac informácií a ceny parkovného

Prenájom auta na letisku Split

Na letisku Split pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Split

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Splitu

Mapa letiska Split

Zdieľať

Pridajte komentár: