Letisko Solún | SKG | Thessaloniki International Airport „Macedonia“

0

Medzinárodné letisko Solún sa nachádza 13 kilometrov južne od mesta Solún. Je to tretie najväčšie letisko v Grécku a jeho služby ročne využíva viac ako 6 miliónov pasažierov. Letisko Solún má dve pristávacie dráhy s dĺžkou 2440 a 2410 metrov. Svoju základňu tu majú napríklad letecké spoločnosti Aegean Airlines a Ryanair. Zo Slovenska bude počas zimného letového poriadku 2017/2018 premávať do Solúnu priama linka z Bratislavy, o ktorej prevádzku sa postará letecká spoločnosť Ryanair.

Základné informácie

IATA kód: MRS
Webová stránka: web
E-mail / Online formulár: kacmtl@otenet.gr
Telefón: +30 2310 – 985000

Kontakt

Thessaloniki airport “MAKEDONIA”
P.O. BOX 22605
GR-55103 Kalamaria
Thessaloniki

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Solún

Doprava autobusom

Na letisko Solún premáva pravidelná autobusová linka č. 78, ktorá vás dopraví do centra mesta za 45 minút. Autobus premáva každú pol hodinu. Cena cestovného lístka za jednu cestu je 0,60 €.

Doprava vlakom

Na letisko nepremáva žiadne vlakové spojenie. Na vlakovú stanicu v Solúne sa dostanete prostredníctvom autobusovej linky.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Solún môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza pred terminálom. Cena za cestu do centra Solúnu sa pohybuje okolo 12 – 15 €.

Doprava autom

Letisko Solún sa nachádza 13 kilometrov od centra mesta Solún. Letisko je dostupné pohodlne aj vlastným alebo požičaným automobilom. Pri ceste na letisko sledujte smerové tabule so symbolom letiska.

Parkovanie na letisku Solún

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Solún môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. Parkovanie na letisku je spoplatnené.

Prenájom auta na letisku Solún

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Ubytovanie v okolí Solúnu

Mapa letiska Solún

Zdroj titulná foto: Ian Glover / Leaving Thessaloniki airport / Flickr / CC

Zdieľať

Pridajte komentár: