Letisko Bologna | BLQ | Bologna Guglielmo Marconi Airport

0

Medzinárodné letisko Bologna, nazývané aj letisko Guglielmo Marconi sa nachádza približne 6 kilometrov od centra Bologne. Patrí medzi 10 najrušnejších letísk v Taliansku. Jeho služby ročne využíva viac ako 7 miliónov pasažierov. Letisko Bologna má jednu pristávaciu dráhu s dĺžkou 2800 metrov. Do Bologne bude zo Slovenska od konca októbra premávať z Bratislavy priama letecká linka spoločnosti Ryanair.

Základné informácie

IATA kód: BLQ
Webová stránka: www.bologna-airport.it
E-mail / Online formulár: aeroporto.marconi@pec.bologna-airport.it
Telefón: +39 051 6479615

Kontakt

Bologna Guglielmo Marconi Airport
Via Triumvirato, 84 – 40132
Bologna (BO)
Italy

Prílety a odlety

Doprava na letisko a z letiska Bologna

Doprava autobusom

Z letiska Bologna sa do centra mesta dostanete vďaka shuttle autobusovému spojeniu, pričom cesta do Bologne z letiska trvá približne 20 minút. Okrem autobusových liniek do Bologne premávajú z letiska aj spojenia do miest Cervia, Ravenna, Ferrara, Florencia, Modena, Rimini a ďalších destinácií.

Viac informácií o doprave autobusom

Doprava vlakom

Letisko Bologna nemá priame vlakové spojenie. Vlaková stanica sa však nachádza v 6 kilometrov vzdialenej Bologni, na ktorú vás odvezie Aerobus alebo taxík.

Doprava taxíkom

Pre dopravu z letiska Bologna môžete využiť aj služby taxislužieb. Stanovisko taxíkov sa nachádza pre terminálom. Viac informácií o taxislužbe.

Doprava autom

Letisko Bologna sa nachádza 6 kilometrov severozápadne od centra mesta a je dobre dostupné aj vlastným alebo požičaným automobilom. Pri ceste na letisko môžete využiť tieto hlavné trasy:

A1 (príjazd od Milána), Zjazd Bologna Borgo Panigale.
A13 (príjazd od Padovy), Zjazd Bologna Arcoveggio.
A14 (príjazd Ancony), Zjazd Bologna San Lazzaro.

Parkovanie na letisku Bologna

Pre krátkodobé a dlhodobé parkovanie na letisku Bologna môžete využiť viaceré parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v blízkosti terminálu. K vzdialenejším parkovacím plochám premávajú bezplatné shuttle autobusy. Parkovanie na letisku je spoplatnené. Prvých 10 minút parkovania je zadarmo a tento čas slúži prevažne na vyloženie a naloženie cestujúcich.

Viac informácií o parkovaní na letisku Bologna

Rezervácia parkovania na letisku Bologna

Prenájom auta na letisku Bologna

Na letisku pôsobí viacero požičovní áut renomovaných značiek. Prenájom auta si vybavíte v zastupiteľstvách autopožičovní vo vestibule príletovej haly.

Orientácia na letisku Bologna

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť prehľadnú mapu priestorov letiska.

Ubytovanie v okolí Bologne

Mapa letiska Bologna

Zdieľať

Pridajte komentár: