Let spoločnosti EgyptAir z Paríža do Káhiry pravdepodobne havaroval!

0

Lietadlo spoločnosti EGYPTAIR letiace z Paríža do Ciara dnes nad ránom zmizlo z radarov. Let číslo MS804 bol prevádzkovaný lietadlom Airbus A320. Spojenie s lietadlom sa stratilo 280 kilometrov od egyptského pobrežia na Stredozemným morom, približne hodinu pred plánovaným pristátím.

Spoločnosť EgyptAir potvrdila, že na palube bolo 56 pasažierov a 10 členov palubnej posádky. Väčšina pasažierov bola egyptskej a francúzskej národnosti.

Úrady už rozbehli pátraciu akciu. Lietadlo bolo v čase straty spojenia vo výške zhruba 11 kilometrov. Piloti lietadla patrili medzi skúsených – kapitán lietadla mal nalietaných na strojoch Airbus A320 6 275 letových hodín a druhý pilot 2 766 letových hodín. Lietadlo bolo vyrobené v roku 2003.

Pozrite si dráhu letu strateného lietadla.

Lietadlá typu Airbus A320 patria medzi najpoužívanejšie a najobľúbenejšie lietadlá na svete. Od začiatku produkcie ich bolo vyrobených viac ako 6 000 kusov. Kapacita lietadla v závislosti od konfigurácie prepravcu môže byť až 180 cestujúcich.

Najnovšie správy k incidentu letu EgyptAir MS804:

Podľa vyhlásenia spoločnosti EgyptAir lietadlo vyslalo núdzové volanie o 4:26 miestneho času, takmer dve hodiny po tom, ako lietadlo zmizlo z radarov.

Zdroj: Egyptair, flightradar24

Zdieľať

Pridajte komentár: