EasyJet privítal vo svojej flotile prvý Airbus A320 Neo

0

Letecká spoločnosť easyJet pred pár dňami (14.6.2017) privítala vo svojej flotile lietadiel nový prírastok. Je ním vylepšená verzia obľúbeného modelu od spoločnosti Airbus – verzia A320 Neo. Posledný prírastok rozšíril letku easyJetu na rovných 300 kusov. Všetky stroje spoločnosti tvoria výhradne lietadlá z rodiny Aribus A320.

Nový Airbus A320 Neo prináša oproti predošlým verziám viaceré vylepšenia. O pohon lietadlá sa stará dvojica motorov CFM LEAP-1A. Tie prinášajú v prvom rade úsporu paliva, ktorá sa znížila o 15%. Okrem lepšej efektívnosti prevádzky (náklady na prepravu jedného pasažiera sa znížia o 7%) sa tak znížia aj emisie CO2 vypúšťané do ovzdušia, čo značne podporí zníženie ekologického dopadu lietadla na životné prostredie. Ďalším významným vylepšením je zníženie hlučnosti počas odletu a pristávania až o 50%, čo ocenia najmä obyvatelia žijúci v mestských častiach v blízkosti letísk.

EasyJet si objednal Airbus A320 Neo v konfigurácii pre 186 pasažierov. Prvé lietadlo bude mať svoju základňu na letisku Londýn Luton a komerčnú prevádzku začne 16. júna na trase z Londýna do Amsterdamu, Madridu a Edinburghu. Bežná komerčná cena lietadiel typu Airbus A320 Neo sa pohybuje okolo 108 miliónov dolárov, pričom pri veľkých objednávkach získavajú letecké spoločnosti výrazné zľavy.

VIDEO – Ako sa „maľuje“ lietadlo easyJetu

Pozrite si krátke video, v ktorom uvidíte zrýchlene proces, v rámci ktorého získava nová A320 spoločnosti easyJet svoj typický oranžovo-biely náter.

Letecká spoločnosť easyJet je najväčšiu európsku flotilu lietadiel z rodiny Airbus A320. Od roku 2003 do prevádzky zaradila už 300 lietadiel. Aktuálne má spoločnosť u výrobcu Airbus na stole objednávku na ďalších 130 nových lietadiel vo verzii NEO. EasyJet žiaľ zatiaľ neprevádzkuje žiadne linky zo Slovenska. Pokiaľ však chcete využiť bohatú ponuku destinácií, môžete využiť pravidelné linky, ktoré odlietajú z letiska vo Viedni.

Zdroj: EasyJet

Zdieľať

Pridajte komentár: