Letisko Bratislava patrí medzi 10 najlepších letísk východnej Európy

0

Bratislavské letisko M.R.Štefánika sa aj tento rok zaradilo medzi 10 najlepších letísk výhodnej Európy. Oproti minulému roku si však pohoršilo o jednu priečku. Globálnu celosvetovú anketu realizuje každoročne spoločnosť Skytrax. V kategórii World Airport Awards uskutočňuje medzi pasažiermi prieskum, v ktorom sa ich pýta na spokojnosť so službami letísk. Cestujúci môžu hodnotiť kvalitu vybavenia, bezpečnosti, možnosti využitia a zábavy pri čakaní na let, nákupné a stravovacie možnosti, orientáciu na letisku a ďalšie relevantné kategórie.

V tohtoročnom ročníku ankety World Airport Awards obsadilo Letisko M.R.Štefánika v Bratislave 8. priečku medzi východoeurópskymi letiskami. Oproti roku 2016 pohoršilo o jednu priečku (v roku 2016 mu patrila 7. priečka). Úspechom je, že sa naďalej udržalo a umiestnilo ako jediné slovenské letisko v regionálnej TOP 10. Avšak v celosvetovom porovnaní sa nenachádza ani medzi TOP 100 letiskami.

TOP 10 letísk vo východnej Európe

  1. Budapešť
  2. Tallinn
  3. Kiev Boryspil
  4. Riga
  5. Belehrad
  6. Tbilisi
  7. Sofia
  8. Bratislava
  9. Bukurešť
  10. Skopje

Najlepším letiskom vo východnej Európe je opäť Letisko Budapešť, ktorá si pevne drží svoje prvenstvo. V celosvetovom porovnaní mu patrí 84. priečka. Prvých 5 pozícií sa v tomto ročníku nemenilo. Ktoré letisko východnej Európy je podľa vás to najlepšie?

Do tohtoročnej ankety spoločnosti Skytrax sa zapojilo celosvetovo 13,82 milióna cestujúcich a hodnotili v nej 550 letísk z celého sveta.

Zdroj: BTS

Zdieľať

Pridajte komentár: