Medzinárodné letecké dni Sliač – SIAF 2016

0

Aj tento rok sa môžete tešiť na tradičné podujatie pre fanúšikov letectva a lietadiel. Na pôde leteckej základne Sliač sa uskutoční ďalší ročník leteckých dní SIAF 2016. Organizátori si pre návštevníkov opäť pripravili bohatý program, vďaka ktorému si na pôde Letiska Sliač užijeme 2 dni plné zážitkov. Podujatie je naplánované v termíne 27. – 28. augusta 2016. Na leteckých dňoch uvidíte viaceré vojenské lietadlá, akrobatické letky a dopravné lietadlá.

Účastníci a program SIAF 2016

Jedným z najväčších lákadiel bude aj vystúpenie českej akrobatickej skupiny The Flying Bulls Aerobatics Team. Zoskupenie priletí na Sliač na nových strojoch XtremeAir XA4 2, ktoré vymenili za staršie Zlíny Z-50LX. Predvedú nám nové prvky v podobe tesnej skupinovej a zrkadlovej akrobacie. Ďalšou akrobatickou skupinou bude aj zoskupenie španielskych vzdušných síl Patrulla Águila. Svoje jedinečné formácie so žltým dymom predvedú na 7 strojoch Casa C-101 Aviojets,

Na oblohe sa objaví aj legendárna stíhačka MIG21 a dopravné lietadlo C-27 SPARTAN v podaní rumunských vzdušných síl.  Veľkým lákadlom bude aj legendárny bombardér B-52, ktorého pôvodným poslaním bolo nukleárne zastrašovanie. Na svojej palube môže viesť veľké množstvo konvenčných zbraní a dokáže lietať vo výške viac ako 15 kilometrov. V leteckej ukážke sa predvedú aj ukrajinské vzdušné sily s lietadlami Suchoj SU 27.

Okrem leteckých ukážok sa môžeme tešiť aj na statické prehliadky rôznych lietadiel na ploche letiska a bohatý sprievodný program.

Pozrite si kompletný program Medzinárodných leteckých dní SIAF 2016.

Doprava na SIAF 2016

Pre motorizovaných návštevníkov budú k dispozícii viaceré parkovacie plochy, na ktoré ich navedú zo všetkých príjazdových smerov viaceré navigačné tabule, umiestnené pri komunikáciách. Pokiaľ sa na SIAF 2016 vyberiete vlakom alebo autobusom, odporúčame Vám vystúpiť v Banskej Bystrici alebo Zvolene, odkiaľ budú v pravidelných intervaloch premávať špeciálne autobusy s označením SIAF 2016.

Cenník vstupného na SIAF 2016

Zdroj: SIAF

Zdieľať

Pridajte komentár: