Wizz Air si v marci výrazne polepšil

0

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v centrálnej a východnej Európe si počas marca značne vylepšila svoje štatistiky prepravených cestujúcich. Wizz Air zaznamenal v marci až 21 % nárast počtu prepravených cestujúcich oproti rovnakému obdobiu minulého roku.

Počet prepravených pasažierov stúpol na hodnotu 1 660 061 (oproti 1 374 272 pasažierov v roku 2015). Podarilo sa to aj vďaka nárastu vyťaženia liniek o 1 %. Okrem toho dorazila do Budapešti k existujúcim 2 lietadlám dodávka 2 nových lietadiel Airbus A321ceo. Kapacita týchto nových lietadiel je 230 pasažierov. Tým sa zväčšila flotila Wizz Air na 67 kusov lietadiel. Spoločnosť využíva výhradne lietadlá európskeho výrobcu Airbus. Prepravná kapacita v marci dosiahla nárast o 19,5 % na úroveň 1 923 620 sedadiel.

Spoločnosť Wizz Air taktiež rozšírila ponuku letov do nových destinácií. V ponuke pribudli destinácie v Lotyšsku, Litve, Poľsku a Bulharsku.

Medzi novinky patrí aj nová linka z Bratislavy do macedónskeho Skopje. V úvodnej ponuke nájdete akciové letenky za zaujímavé ceny.

Zdroj: Wizz Air

Zdieľať

Pridajte komentár: