Letisku Bratislava sa v roku 2016 vynikajúco darí!

0

Bratislavské letisko M.R.Štefánika ohlásilo veľmi priaznivé výsledky za prvý kvartál roku 2016. Počas prvých troch mesiacov prešlo jeho bránami o 38 % viac cestujúcich ako v rovnakom období v roku 2015.

Počet prepravených pasažierov sa zastavil na čísle 297 771 pasažierov. Zároveň sa zvýšil aj počet pohybov lietadiel o 15 % s počtom 4 874 pohybov. Okrem toho narástol aj podiel v nákladnej leteckej preprave. Za prvé 3 mesiace roku 2016 dosiahol objem nákladnej prepravy hodnotu 54 358 ton, čo je o 18 % viac ako predchádzajúci rok.

Letisku Bratislava sa darí kontinuálne rásť. Je to aj vďaka otváraniu nových liniek, ktoré sa uskutočnilo v poslednom období. Najnovším prírastkom je vstup leteckej spoločnosti Wizz Air a jej linka do macedónskeho Skopje. Okrem toho už dlhodobo pokračuje rozširovanie ponuky liniek nízkonákladovej spoločnosti Ryanair, ktorá počas tohtoročného letného letového poriadku prevádzkuje linky až do 19 destinácií.

Bratislavské letisko M.R.Štefánika má v roku 2016 ambíciu pokoriť hranicu 2 miliónov prepravených pasažierov. Vzhľadom na rastúci trend v leteckej doprave a aktuálnu ponuku destinácií obsluhovaných z letiska je tento cieľ viac ako reálny.

Zdroj: BTS

Zdieľať

Pridajte komentár: